Farel Vilijams nije "srećan": Javna osuda i još jedna zabrana za Donalda Trampa

Autor:

31.10.2018 11:41

Foto:

Foto:



Američki muzičar Farel Vilijams zabranio je američkom predsedniku Donaldu Trampu da javno koristi njegovu muziku, pošto je njegov hit "Happy" pušten na Trampovom skupu nekoliko sati posle masovnog ubistva u sinagogi u Pitsburgu.

Kritičari Donalda Trampa na meti napadača: Posle Klintona i Obame, i De Niru poslata bomba

Farelov zastupnik Hauard King naveo je da njegov klijent "nije i neće dati Trampu dozvolu da pušta njegove pesme na skupovima", preneo je Gardijan.

- Na dan masovnog ubistva 11 ljudskih bića iz ruku poremećenog 'nacionaliste', vi ste pustili njegovu pesmu 'Happy' okupljenima na političkom skupu u Indijani. Nema ničeg 'srećnog' u vezi s tom tragedijom - navodi se u pismu Trampu.

TV skandali tresu Ameriku: Tramp traži otkaz za komičarku zbog vređanja Ivanke

Jedanaest civila je poginulo i šest ranjeno, uključujući četiri policajca, u oružanom napadu u subotu u sinagogi u Pitsburgu. Tramp je kritikovan zbog šala posle tragedije u sinagogi, mada je na skupu u Indijani snažno osudio napad kao "antisemitski čin".

Potpuno razotkrivanje Donalda Trampa: Stormi Danijels otkriva sve detalje seks afere od 130 hiljada dolara

Sličnu poruku o zabrani korišćenja muzike Trampu je u avgustu uputio vođa grupe Aerosmit Stiven Tajler. Ranije su Trampu zabranili korišćenje svojih pesama Adel, Nil Jang, RolingstonsiKvin i REM.

Maja Gašić

Autor