Dodela Oskara uz Stinga, Timberlejka i Ledženda

Autor:

11.02.2017 10:21

Foto:

Foto:



Američki muzičari Džastin Timberlejk, Sting, Džon Ledžend i Lin-Manuel Miranda, nastupiće na ovogodišnjoj dodeli Oskara saopštili su organizatori ove prestižne filmske ceremonije i dodali da će muzičari izvoditi pesme nominovane za najbolju originalnu pesmu.

Mel Gibson: Od najomraženijeg čoveka Holivuda do povratka na sam vrh

Timberlejk će izvesti pesmu "Can't Stop The Feeling" iz filma "Trolls", Sting "The Empty Chair'' iz ostvarenja "Jim: The James Foley Story", dok će Džon Ledžend izvesti dve pesme. Tako će kralj soula izvesti "Audition" iz filma "The Fools Who Dream'' i "City of Stars'' iz ostvarenje "La La Land", koji je favorit s rekordnih 14 nominacija za Oskara. A poslednji u nizu, Lin-Manuel Miranda će pevati "How Far I'll Go" iz filma "Moana".

Dodela Oskara zakazana je 26. februara u Los Andjelesu.Mjuzikl “La La Land” Dejmijena Šazela predvodi listu nominovanih za 89. Oskara sa 14 nominacija, čime je izjednačio rekord sa filmovima “Sve o Evi” (1950) i “Titanik” (1997). Drama o tamnoputom gej mladiću, “Moonlight”, i priča o komunikaciji sa vanzemaljicma, “Arrival”, dele drugo mesto sa po osam nominacija.

Uz “La La Land”, za najbolji film godine nominovani su i “Manchester by the Sea”, “Moonlight”, “Arrival” (Dolazak), “Fences”, “Hacksaw Ridge” (Greben spasa), “Hell or High Water” (Po svaku cenu), “Hidden Figures” i “Lion” (Lav).

Dejmijen Šazel (La La Land), Kenet Lonergan (Manchester by the Sea), Beri Dženkins (Moonlight), Deni Vilnev (Arrival) i Mel Gibson (Hacksaw Ridge) – koji je “izbacio” očekivanog Garta Dejvisa (Lion) iz kombinacije – nominovani su za režiju.

Nominacije za glavnog glumca nisu donele nijedno iznenađenje – reč je o “preslikanom” izboru Udruženja američkih glumaca: Kejsi Aflek (Manchester by the Sea) kao najveći favorit nadmetaće se uz Endrua Garfilda (Hacksaw Ridge), Rajana Goslinga (La La Land), Viga Mortensena (Captain Fantastic) i Denzela Vošingtona (Fences).

Neprikosnovena kraljica Oskara: 20. nominacija za Meril Strip

U najužem izboru za glavnu žensku ulogu su osvajačica Zlatnog globusa Izabel Iper (Elle), Rut Nega (Loving), Natali Portman (Jackie), Ema Stoun (La La Land) i Meril Strip (Florence Foster Jenkins). Biće ovo jedna od najneizvesnijih trka za Oskara ove godine.

Za sporednog glumca nominovani su Maheršala Ali (Moonlight), Džef Bridžis (Hell or High Water), Lukas Hedžes (Manchester by the Sea), Dev Patel (Lion) i – kao jedino iznenađenje – Majkl Šenon (Nocturnal Animals) koji nije nominovan ni za nagradu Udruženja američkih glumaca (na njegovom mestu je Hju Grant) niti za Zlatni globus, koji je u ovoj katgeoriji osvojio njegov partner iz filma Aron Tejlor Džonson.

Najveći favorit za najbolju sporednu glumicu, Vajola Dejvis (Fences), našla se u društvu Naomi Haris (Moonlight), Nikol Kidman (Lion), Oktavije Spenser (Hidden Figures) i Mišel Vilijams (Manchester by the Sea).

Za najbolji film van engleskog govornog područja nominovani su “Toni Erdman” (Nemačka), “Man Called Ove” (Švedska), “The Land of Mine” (Danska), “Salesman” (Iran) i “Tanna” (Australija).

 

Komentari. (0)

Loading