Detalji udesa u kojem je teško povređen Darko Lazić: Pevač pronađen tri metara od slupanih kola

Autor:

25.10.2018 17:55

Foto:

Foto:



Folk pevač i pobednik muzičkog takmičenja “Zvezde Granda” Darko Lazić doživeo je u utorak ujutru saobraćajnu nesreću u blizini Pećinaca. Njegov automobil marke BMW je u punoj brzini sleteo s puta i prevrnuo se na krov, a prema nezvaničnim informacijama, pevač je vozio pod dejstvom alkohola i nije bio vezan. Lazić je tom prilikom teško povređen, a nakon današnje operacije u Zemunskoj bolnici, lekari su još uvek oprezni u davanju prognoza.

Operisan Darko Lazić: Lekari oprezni sa prognozama

Šta se zaista desilo tog jutra 23. oktobra i u kom stanju je pronađen pevač, otkrio je lekar Hitne pomoći koja je prva došla na mesto nesreće.

- Poziv smo dobili u 8.40 h i stigli smo u rekordnom roku. Na mestu nesreće je bila policija i trebalo je da stignu vatrogasci. Povređenog pevača Darka Lazića zatekli smo na oko tri metara od automobila u njivi. Ležao je na boku. Kada smo mu prišli i pitali ga šta oseća, žalio se na jake bolove i rukom pokazivao na levu polovinu grudnog koša. Bio je u polusvesnom stanju, te je pričao nepovezano - ispričao je za "Kurir" doktor Milan Gnjidić, član ekipe Hitne pomoći iz Pećinaca.

Pevač u kritičnom stanju: Darko Lazić hitno prebačen u operacionu salu

 

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели podrska_za_darka_lazica (@podrska_za_darka_lazica) дана 24. Окт 2018. у 12:28 PDT

Pregledom na mestu nesreće dr Gnjidić i ostatak medicinskog osoblja Hitne pomoći uvrdili su povrede u predelu potiljka.

Stanje Darka Lazića pogoršano: Pevaču otkazali bubrezi i jedno plućno krilo

- Uradili smo sve što je bilo do nas, stavili ga na spinalnu dasku i prevezli do najbliže bolnice, u ovom slučaju KBC Zemun. Na putu do tamo delovao je uznemireno. Pokušavao je da odlepi čičak-traku, ali smo ga smirivali i trudili se da ga održimo budnim. Otvorili smo mu venski put i održavali tenziju stabilnom - rekao je doktor.

Darko Lazić u životnoj opasnosti: Pevač teško povređen u saobraćajnoj nesreći

Darko je danas operisan, izvađena mu je slezina i zaustavljeno unutrašnje krvarenje. Trenutno se nalazi na odeljenju intenzivne nege, a prema rečima lekara ne bi trebalo da se dogodi da nastavi da gubi krv.

Maja Gašić

Autor