De Niro kupuje Titov stan na Menhetnu?

Autor:

27.10.2016 10:52

Foto:

Foto:



Nije tajna da je za stan na Menhetnu u Njujorku, koji je bio u vlasništvu bivše SFRJ, a koji je lično kupio Josip Broz Tito, svojevremneno bio vrlo zainteresovan legendarni glumac Džek Nikolson.

A sad se pojavila još jedna holivudska zvezda koju interesuje ista nekretnina. Naime, čuveni Robert de Niro želi da kupi Titov stan, a kako prenose Vesti Online, glumac je posebno zaintersovan jer ga "privlači istorijska vrednost ovog stana".

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović, izjavio je da  će se stan u Njujorku naći na tržištu najkasnije za dve nedelje.

Pre 15 godina, vrednost stana sa šest spavaćih soba je procenjena je na 1,7 miliona dolara. Poređenja radi, apartman u neposrednoj blizini, slične kvadrature, trenutno se prema njujorškim agencijama prodaje za oko 22 miliona dolara. Ako se tome doda istorijska vrednost, cena može samo da bude veća.

Tito i Jovanka sa predsednikom Niksonom i njegovom suprugom Pet, u poseti Beloj kući

Ukoliko dođe do prodaje ove nekretnine, profitiraće i Srbija. Prema nedavno postignutom sporazumu o podeli imovine bivše SFRJ, Srbiji pripada 40 odsto vrednosti imovine.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading