Da li znate zašto princ Džordž uvek nosi šorts?

Autor:

05.10.2016 19:56

Foto:

Foto:



Sin princa Vilijama i vojvotkinje Kejt Midlton sigurno je najbolje obučen trogodišnjak na svetu.  Njegovu "uniformu" čine šorts i soknice, i tim modnim izborima je veran gotovo od samog rođenja.

Mnogima je ovo simpatično, ali nameće se pitanje- zašto princ Džordž nikada ne nosi pantalone?

Objašnjenje je za američki sajt "Mašable" (Mashable)  dao sociolog Vilijam Henson koji je rekao da se nošenje šortseva vezuje za društvene slojeve i nejednakosti.

Dakle, odevne kombinacije princa Džordža nemaju nikakve veze sa ukusom i stilom njegove majke, već su deo aristokratske tradicije koju trogodišnji princ mora da poštuje.

Kralj Džordž VI sa princom Čarlsom na njegov treći rođendan

-  Običaj je da dečak počne da nosi duge pantalone oko osme godine života, a to možda ima veze s običajem koji datira iz 16. veka, kada su dečake stare do dve godine oblačili u haljine. Pantalone nose odrasli ljudi, dečaci pantalonice sa kratkim nogavicama. Fotografije kraljevske porodice ovo dokazuju, rekao je Henson.

On je dodao da u ovome ima faktora snobizma, jer majke žele da dečake oblače kao male dečake, a ne kao odrasle ljude. Oblačenje dečaka u duge pantalone ima, tvrdi on malograđansku konotaciju.

princ-džordž-getty

Komentari. (0)

Loading