Da li je priča o seksualnom zlostavljanju izmišljena: Advokat Morgana Frimana traži da se povuče priča o skandalu

Autor:

30.05.2018 19:52

Foto:

Foto:



Advokat slavnog glumca Morgana Frimana zatražio je da CNN povuče priču kojom holivudsku zvezdu optužuje za više slučajeva seksualnog uznemiravanja.

Ponovo se oglasio Morgan Friman: Nikada nisam napadao žene, samo sam davao komplimente

-CNN-u smo dostavili objektivne dokaze, uključujući i izjave navodnih žrtava koje 'on the record' negiraju da su se incidenti stvarno dogodili - kazao je advokat Robert Švarc u saopštenju.

Neočekivana reakcija: Morgan Friman se oglasio povodom optužbi za seksualno uznemiravanje

CNN je optužio za malicioznost, manipulaciju, laž, zloupotrebu, novinarsku nesavesnost i izostanak uredničke kontrole.

-CNN-u smo dokazali, izvan svake sumnje, da je cela priča izmišljena. Napadom na Morgana Frimana potpuno je pokopana verodostojnost CNN-a - poručio je.

Morgan Friman: I sa osamdeset voli sve što vole mladi

Šesnaest ljudi, među kojima je osam tvrdilo da su žrtve, prošli nedelje je opisalo CNN-u niz problematičnih poteza Frimana na filmskim setovima i promotivnim turnejama. Glumac je uputio izvinjenje odmah nakon objave priče.

-Svako ko me poznaje ili je radio sa mnom zna da nisam osoba koja bi namerno uvredila nekoga ili učinila da se oseća neugodno - kazao Friman u izjavi.

-Izvinjavam se svima koji su se osetili neugodno ili obezvređeno - to mi nije bila namera - dodao je.

Jedna od novinarki CNN-a, Kloe Melas, kazala je da ju je njen susret sa Frimanom, kada je bila u šestom mesecu trudnoće, podstakao da pokrene priču.

Kazala je da je Friman odmerio od glave do pete i kazao: "I ja bih želeo da budem unutra".

U priči se navodi i izjava neimenovane asistentkinje producenta koja je Frimana optužila da joj je masirao ramena bez njenog odobrenja i pokušao da joj zaviri pod suknju.

U jeku holivudskog skandala s Harvijem Vajnstajnom i drugim glumcima koji su seksualno zlostavljali žene i mlade muškarce, optužbe za nedolično ponašanje jednog od najpoštovanijih i najverodostojnijih američkih glumaca odjeknule su poput bombe.

U svom pismu CNN-u advokat Švarc optužio je Melasovu za "navođenje tzv. žrtava" da ocrne Frimana.

Tajra Martin, jedna od onih na koju se CNN poziva u svojoj priči, opovrgla je da je jedna od žena koja je optužila Frimana i da su njene reči "potpuno pogrešno protumačene".

-Moje su reči izvađene iz konteksta - kazala je.

Martin je priznala da joj je bilo neprijatno kada je nakon jednog intervjua ustala, a Friman joj rekao da ne spušta suknju koja se slučajno podigla, ali je dodala da su joj razgovori s holivudskom zvezdom "uvek bili zabavni".

Opra Vinfri: Za uspeh nikad nije kasno

Uprkos prvobitnom izvinjenju, Friman je kasnije opovrgao navode protiv sebe.

-Očajan sam što 80 godina moga života može biti uništeno u treptaju oka, jednim medijskim izveštajem - rekao je.