Crvene ruže za poslednje "zbogom": Milena Dravić sahranjena pored voljenog Gage

Autor:

19.10.2018 19:12

Foto:

Foto:



Diva srpske i jugoslovenske kinematografije Milena Dravić sahranjena je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju pored svog voljenog supruga Dragana Gage Nikolića.

Komemoracija Mileni Dravić u Zvezdara teatru: Njena duša sada ide prema nekom svitanju

Stotine i stotine ljudi okupilo se kako bi joj uputilo poslednje "zbogom".

Pored rodbine, sahrani su prisustvovale i brojne Milenine kolege, među kojima su njen bivši suprug i reditelj Puriša Đorđević, Branko Cvejić, Caci Mihailović, Anica Dobra, Slobodan Boda Ninković, Sloboda Mićalović, Vuk Kostić, Tamara Dragičević i Petar Benčina, Radmila Živković, Miloš Timotijević, Gordan Kičić, Voja Brajović, Slaven Došlo, Ivan Mihailović, Andrija Milošević, Andrija Kuzmanović i mnogi drugi.

Anica Dobra se u suzama oprostila od Milene Dravić: Svašta imam još da ti kažem, a nisam stigla

Prethodno je u Zvezdara teatru održana komemoracija na kojoj su o izuzetnom opusu Milene Dravić, njenoj neobičnoj harizmi, velikoj dobroti i talentu, autentičnosti i lepoti govorili direktor Zvezdara teatra, dramski pisac i akademik Dušan Kovačević, glumci Jelisaveta Seka Sablić, Anica Dobra, Vojin Ćetković i Branka Petrić, filmski poslenik Radoslav Zelenović, reditelji Jagoš Marković, Dejan Mijač i Stefan Arsenijević, književnik i akademik Ljubomir Simović i direktor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić.

Dirljiva anegdota o velikoj ljubavi Milene Dravić i Dragana Nikolića: Gagin kompliment vredniji od Oskara

- Ceo naš život je privikavanje na bol i kada pomislimo da smo jedan bol odbolevali, pojavi se nov, koji nas ponovo razboli i mi se povijemo da nas manje ima i da nas manje boli i tako umanjeni i uplašeni, čekamo da bol prođe. Zato danas imamo snage samo za dve reči: Zbogom Milena - oprostio se tom prilikom Dušan Kovačević.

45 godina velike ljubavi: Kako su se zavoleli Milena i Gaga

Milena Dravić je preminula 14. oktobra u Beogradu nakon duge i teške bolesti.

Maja Gašić

Autor