Čarolija povratka u bajkovita vremena: Zdravko Čolić objavio novu pesmu i spot “Šljive su rodile” (foto/ video)

Autor:

23.10.2017 12:50

Foto:

Foto:



Pop zvezda Zdravko Čolić objavio je novu pesmu i spot “Šljive su rodile”, duetsku numeru sa majstorom trube Dejanom Petrovićem.

Tekst i muziku pesme potpisuje Zlatan Fazlić, aranžman Nikša Bratoš i Dejan Petrović, a režiju je, kao i u nekoliko predhodnih spotova, Čolić poverio Aleksandru Kerekešu Kekiju.

Najavljujući 15. album u karijeri, Zdravko Čolic sa radošću predstavlja svoj novi singl "Šljive su rodile". U ovoj pesmi prvi put sarađuje sa Dejanom Petrovićem koji se pojavljuje u dve uloge: kao gost sa svojim Orkestrom i kao koaranžer numere.

- Producent Nikša je rekao dok smo radili demo kako bi pesmi dobro legli trubači, što je meni bio signal za Dekija, najboljeg trubača na ovim prostorima, sa njegovim svetskim bendom. Prihvatio je poziv i smislio deonice koje su meni rokenrol. Refren je dvojka, za nekog vatrogasna, a za nekog naš rokenrol - izjavio je Čolić.

Reditelj  Keki, Zdravko  i ekipa od preko 50 saradnika, nakon trodevnog snimanja, nisu krili oduševljenje predivnim ambijentom u kom su boravili. Bez posebne dramaturgije, radnja spota je smeštena na jednom vojvođanskom salašu na kom živi dvadesetak devojaka. Drvo na kom rastu jabuke, kruške, dunje, procveta  pa počne rađati bogatstvo od šljiva. Tada bukne sreća, sve oživi i devojke se sa radošću posvećuju domaćinskih poslovima.

- Ovo se ne može nazvati snimanjem, reč je o čistom hedonizmu za sve nas...užitak koji ćemo pamtiti veoma dugo. Želja je bila da starije generacije podsetimo, a nove upoznamo sa slikama prohujalih vremena koje su obeležile naša detinjstva. Da prikažemo romantiku života naših baka. Nismo se ograničavali geografskim podnebljem, želeli smo da sve izgleda internacionalno. Zato smo kostime potražili direktno sa minhenskog Oktoberfesta, rekvizite iz muzeja, automobil iz Amerike. Samo su lepojke ovdašnje - kaže reditelj.