Boris Beker: Pribegao očajničkom potezu kako bi izbegao tužbe

Autor:

15.06.2018 22:00

Foto:

Foto:



Bivši nemački teniser Boris Beker pozvao se na diplomatski imunitet kako bi izbegao tužbe pošto je proglasio bankrot. Beker je u aprilu preuzeo ulogu atašea u Centraloafričkoj republici i to ga, kako tvrde njegovi advokati, štiti od daljih postupaka.

Boris Beker veruje u Đokovića: Prepoznajem Novakov šampionski duh

Pravni tim Bekera je pred sudom u Velikoj Britaniji naveo da uloga atašea za sport, kulturna i humanitarna pitanja znači da je "pokriven" Konvencijom o diplomatskim odnosima iz 1961. godine.

Njegovi advokati su naveli da Beker može biti podvrgnut nekom pravnom postupku samo uz saglasnost ministra spoljnih poslova Velike Britanije Borisa Džonsona i njegovog kolege iz Centralnoafričke Republike.

Razlaz je bio neminovan: Posle devet godina braka razveo se Boris Beker

Beker, koji živi u Velikoj Britaniji, proglasio je bankrot u junu 2017. godine. On je u pokušaju da smanji dugove prodao neke od trofeja koje je osvojio, uključujući i trofeje sa Vimbldona.

Nekada najbolji teniser sveta je ranije kritikovao stečajni postupak kao "neopravdan i nepravedan", tvrdeći da ga je u bankrot gurnula "gomila anonimnih" i bankara i birokrata koji su pokušali da ga oštete.

- Sada imam diplomatski imunitet kako bih prekinuo farsu i kako bih mogao da ponovo počnem da gradim svoj život - rekao je Beker.

Boris Beker: Prodaje trofeje kako bi isplatio dugove

Beker je za atašea imenovan 26. aprila, više od devet meseci nakon što je proglasio bankrot. U to vreme predsednik Centralnoafričke Republike rekao je da je "izuzetno zadovoljan što je svetska zvezda poput Bekera" pristala da podrži tu zemlju. Beker je tog dana rekao da se nada da će pomoći u poboljšanju uslova života u toj zemlji. U saopštenju za javnost je navedeno da će on imati kancelariju u ambasadi u Briselu.

Maja Gašić

Autor