Bilo je i smeha i suza: Fotograf otkrio kako je smirio decu za fotografije s kraljevskog venčanja

Autor:

30.05.2018 22:31

Foto:

Foto:



Umiriti deset mališana na okupu kako bi profesionalno pozirali za kraljevske portrete nije nimalo lak zadatak, ali profesionalni fotograf Aleksi Lubomirski u tome je uspeo.

Službeno fotografisanje princa Harija i Megan Markl na dan venčanja uradio je fotograf i učenik slavnog Marija Testina, Aleksi Lubomirski.

Javnost je imala priliku da vidi tek tri portreta srećnih mladenaca s ostatkom porodice, ali i uz deset mališana koji su tog dana bili deveri i deveruše.

Na okupu je bilo desetero dece, svi mlađi od sedam godina, a kako to inače biva, klinci su bili izuzetno živahni i nemirni. Bilo je tu i smeha i plača, ali posao je morao da se odradi profesionalno.

Zato je Lubomirski pronašao savršenu metodu kako umiriti preslatku dečicu, među kojima su bili i princ Džordž i princeza Šarlot, deca princa Vilijama i Kejt Midlton.

-Svi me pitaju kako sam kontrolisao decu na fotografisanju. Dok sam osmišljavao ko će gde pozirati, smestio sam kraljicu Elizabetu i princa Filipa na stolice. Za to vreme čuo se dečji plač i vrisak. Bio je popriličan haos. Tada sam čuo da je neko spomenuo čarobnu reč - bombone. Čim su se sva deca skupila, viknuo sam: 'Ko voli bombone?' U tom trenutku svi klinci su digli ruke, a čini mi se i nekoliko odraslih. U principu, toga dana to je bila čarobna reč kojoj mogu zahvaliti na uspešnom snimanju - objasnio je Lubomirski piše Harpers Bazaar.

Poznati fotograf je između ostalog bio zadužen za vereničke fotografije princa Harija i Megan Markl, objavljene u novembru prošle godine.