Aplauzi za šoumena: Novak ponovo osvojio publiku (video)

Autor:

18.11.2018 10:00

Foto:

Foto:



Nakon što se Novak Đoković plasirao u finale bez izgubljenog seta na turniru, najbolji teniser sveta večeras(19 časova) ukrstiće reket sa Aleksanderom Zverevim u meču Završnog turnira sezone u Londonu.

Novak Đoković: Nije samo najbolji teniser sveta, on je i tata broj 1 (foto)

U polufinalu je "pregazio" Kevina Andersona (6:2, 6:2) i ostala mu je još jedna prepreka do titule u Londonu.

Da se zna ko su Noletovi najveći fanovi: Jelena Đoković u veoma važnom društvu bodri supruga (foto)

Posle meča srpski teniser je rekao da je zadovoljan svojom igrom.

-Mislim da je ovo najbolji meč koji sam igrao ove nedelje i došao je u pravom trenutku. Kevin je takođe igrao dobar tenis tokom nedelje, ali je izgubio servis u prvom gemu i to je napravilo razliku. Bio mu je loš procenat prvog servisa. Ključno je bilo da pokušam da osvojim što više poena na njegov drugi servis, Na svom servisu sam bio siguran, što je bilo dovoljno - rekao je Novak posle meča.

Još jedna nagrada za najboljeg: “Povratak godine” – Novaku Đokoviću trofej od kolega

Srbin je dominirao tokom meča sa Južnoafrikancem, a uoči meča u "Areni O2" izmamio je i aplauze. Tokom zagrevanja, "lansirao" je lopticu visoko, a onda je "spakovao" u džep. Na svoje, ali i oduševljenje svih u dvorani.

Protivnik u finalu Završnog turnira je Aleksander Zverev, koji je u polufinalu u dva seta savladao Rodžera Federera (7:5, 7:6).

Đoković i Zverev već su odigrali jedan duel ove sedmice, a u meču u grupi "Gustavo Kirten" slavio je srpski teniser u dva seta.

Ponovo na krovu sveta: Novak Đoković i zvanično najbolji teniser

A o predstojećem meču sa Nemcem, Nole kaže:

-Igrao sam dobro protiv njega u grupi. Mislim da on u tom meču nije igrao na najvišem nivou. Protiv Rodžera je odigrao sjajno, servira odlično... Pokušaću sličan pristup kao večeras, da pokušam da vratim dovoljan broj prvih servisa u igru i da se borim za svaki poen. Neka pobedi bolji -završio je Novak, koji je na trenerci nosio cvet Natalijinu ramondu, koja simbolizuje borbu i stradanje srpskog naroda u Prvom svetskom ratu.

Novak vodi 2:1 u međusobnim duelima sa mladim Nemcem, a današnji duel biće mu sedmi u finalima završnih turnira, koje je osvajao u četiri navrata.