amfAR gala: Humane zvezde

Autor:

24.05.2015 23:16

Foto:

Foto:



Tradicionalno, tokom trajanja Filmskog festivala u Kanu, u obližnjem mestašcu Antib, tačnije u risortu "Hôtel du Cap-Eden- Roc", neprofitna organizacija "amfAR" organizuje humanitarno gala veče tokom kojeg se prikupljaju sredstva za borbu protiv side.

I ove godine brojne poznate ličnosti pokazale su da nisu škrte - prikupljeno je oko 30 miliona dolara, a najizdašniji bio je ruski milijarder Leonard Blavatnik, koji je za instalaciju Džefa Kuna “Coloring Book” izdvojio skoro 13,5 miliona. U pitanju je skulptura, koja je bila izložena u Londonu i na Beverli Hilsu, napravljena je od uglačanog čelika i deo je Kunsove "Celebration" serije iz koje je i "Pas balon" koji je prodat 2013. za 58 miliona dolara kao najskuplje umetničko delo nekog živog umetnika.

Toni Garn, Petra Nemcova, Karolin Šefel, Žordan Dan i Kendal Džener (foto: Profimedia)

Inače, "amfAR" gala večera ne bi bila toliko glamurozna da nema mode, a ovogodišnju reviju organizovala je bivša urednica francuskog "Voguea" Karin Rotšild. Na reviji su bili zastupljeni modeli najpoznatijih svetskih modnih kuća, poput "Armani", Dior" ili "Chanel", ali najviše pažnje privukla je haljina Đanbatiste Valija sa cvetnim detaljima izrađenih od šljokica.

Goran Anicic

Autor

Komentari. (0)

Loading