Američke muzičke nagrade: Kako je Adel svoj Gremi "podelila" sa Bijonse (video)

Autor:

13.02.2017 09:38

Foto:

Foto:



Pevačica Adel aposlutna je pobednica ovogodišnjih nagrada Gremi koje su dodeljenje noćas po našem vremenu na ceremoniji 59. dodele u Los Anđelesu. Britanska pop diva osvojila je pet američkih muzičkih nagrada Gremi, uključujući najzančajnije kategorije za najbolju pesmu "Hello" i njen poslednji album "25".

Dejvid Bouvi posthumno je osvojio nagradu za najbolji aranžman na poslednjem albumu koji je objavio svega nekoliko dana pred smrt u januaru 2016. godine.

Dodela Oskara uz Stinga, Timberlejka i Ledženda

Za singl "Formation" Bijonse je nagrađena za najbolji video, dok je Džastin Timberlejk za pesmu "Can't Stop the Feeling" osvojio nagradu u kategoriji "Najbolje napisana pesma za vizuelne medije“.

Adel je odala priznanje svojoj rivalki Bijonse koja se prvi put pojavila u javnosti od kako je u drugom stanju, prenosi Tanjug

-Mi umetnici tebe obožavamo -rekla je Adel koleginici Bijonse koja je bila nominovana u devet kategorija i pevačica sa 20 osvojenih Gremija.

Adel je izjavila da je Nagradu za najbolji album trebalo da osvoji Bijonse, a onda polomila svoju statuu na dva dela, kako bi jedan dala svojoj koleginici, prenosi b92.net.

Bračna kriza je prošlost: Bijonse i Džej Zi čekaju blizance

- Ne mogu da prihvatim ovu nagradu. Skrušena sam i zahvalna, ali Bijonse je izvođač mog života. Mislim da je album, Lemonade, monumentalno dobro osmišljen. Osnažuješ i mene i moje crne prijatelje. Volim te. Uvek sam te volela i uvek ću te voleti - rekla je Adel prilikom primanja nagrade.

Njen potez dirnuo je "Kraljicu B“ do suza.

Britanska pevačica je kasnije na konferenciji za novinare dodala:

- Kao što sam rekla, moj album godine je ’Lemonade’. Deo mene je umro zbog toga, da se ne lažemo. Navijala sam za nju, glasala sam za nju. Osećala sam da je njen trenutak da pobedi. Šta treba da uradi da osvoji Nagradu za album godine?

Džordž Majkl: Diskretni dobročinitelj

Ceremonija dodele, kako je preneo rts.rs, je protekla i u znaku kritika na račun politike američkog predsednika Donalda Trampa. Tramp je posebno bio na meti tamnoputih rep muzičara koji su osudili njegovu imigracionu politiku.

Na ceremoniji je odata počat i Prinsu i Džordžu Majklu, muzičarima koji su preminuli prošle godine. Nagrada Gremi, ustanovljena 1959. godine, godišnja je nagrada za izuzetne doprinose u muzici i diskografiji, koju dodeljuje američka Akademija za diskografsku umetnost i nauku (NARAS).

Komentari. (0)

Loading