OVO SVI MOŽEMO KOD KUĆE: Kafa za blistavu kožu lica

Autor:

12.04.2021 14:50

Foto:

Foto:

Kafa - omiljeni crni napitak vam pomaže da se razbudite ujutru i da ne zaspite tokom dana, poboljšava koncentraciju i ulepšava sastanke sa prijateljima, ali, zahvaljujući antioksidansima, kafa pruža blistav izgled, zateže i podmlađuje kožu



Ako ne možete da zamislite jutro bez velike šolje omiljenog crnog napitka, kao ni dan a da ne popijete barem nekoliko šoljica, obavezno bi trebalo da uvrstite kafu u deo svog rituala nege. Ukoliko je pijete redovno, znate da razbuđuje organizam, ali ako je budete koristili spolja, ona doslovno može da probudi vašu lepotu, i to na nekoliko načina.

Pročitajte i Recite zbogom bubuljicama i dehidriranoj koži - jednostavne maske za lice spremne u 5 minuta!

karandaev iStock Getty Images Plus via Getty Images

 

Kafa sadrži polifenole, najmoćnije prirodne antioksidanse, koji štite kožu od delovanja slobodnih radikala, niacin ili vitamin B3 - jedan od najpopularnijih sastojaka u kozmetičkim proizvodima koji je odličan za smanjivanje pora, otoka, u sprečavanju upalnih procesa kao što su akne i bubuljice, posvetljivanju i brisanju fleka i umanjenju plitkih bora. Mešajući svežu kafu sa kokosovim, bademovim ili arganovim uljem, mlekom, medom ili jogurtom, možete da napravite odlične piling-maske. Ukoliko želite instant osveženo i čisto lice, mekano i svilenkasto, a elastično, onda morate da probate neke od popularnih pilinga od kafe.

 

Piling za kožu lica:

Kašičicu sveže kafe pomešajte sa kašičicom maslinovog ulja, pa utrljavajte po licu kružnim pokretima. Piling će podstaći cirkulaciju, očistiti pore, ukloniti mrtve ćelije sa kože i nahraniti je, zahvaljujući ulju.

 

Piling za usne:

Pomešajte kašičicu sveže kafe sa kačišicom meda ili kokosovim uljem, pa nanesite na usne. Kružnim pokretima prstiju uklonite mrtve ćelije sa površine i isperite.

Pročitajte i Prirodna maska - Najbolji način da oporavite kosu posle zime

phive2015 iStock Getty Images Plus via Getty Images

 

 

Maska za lice:

Pomešajte jednu kašiku kafe i jednu mleka, pa stavite smesu na lice i držite 15-ak minuta. Koža će biti blistava, čista i bez crvenila.

 

Tonik za lice:

Skuvajte punu džezvu kafe i ostavite da se ohladi. Sipajte tečnost (bez taloga) u plastičnu bocu sa dozerom i držite u frižideru. Ujutru natapkajte tupfer kafom i pređite preko čistog lica. Ovo će razbuditi kožu.

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading