Fanovi izgubili veru u nevinost Majkla Džeksona: Muzičareva porodica kivna zbog kontroverznog filma

Autor:

28.01.2019 22:44

Foto:

Foto:



Nedavna premijera dokumentarca o životu Majkla Džeksona “Napuštajući Nedođiju” (Leaving Neverland) na Fesivalu Sandens izazvala je burnu reakciju publike.

Suze na premijeri filma o kralju popa: Mučne ispovesti seksualnih žrtava Majkla Džeksona potresle publiku (video)

Kroz potresne ispovesti Majklovih nekadašnjih štićenika, šokantni detalji iz privatnog života neprikosnovenog kralja popa izašli su na videlo. U 236 minuta, koliko film traje, Vejd Robson (36) i Džejms Sejfčak (42) vrlo eksplicitno su opisali prvi susret sa muzičarem i seksualno zlostavljanje koje su godinama trpeli od strane Džeksona.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Baz Bamigboye (@showbaz) дана 25. Јан 2019. у 2:10 PST

Porodica Majkla Džeksona ocenila je kao "javni linč" reakcije koje su usledile posle prikazivanja dokumentarnog filma "Leaving Neverland", jer su u javnosti ponovo pokrenute optužbe o seksualnom zlostavljanju umetnika.

Džeksonova porodica je početkom januara ocenila "skandaloznim i jadnim" film Dena Rida, nazvan po imenu Džeksonovog ranča u Kaliforniji "Neverland".

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MichaelJacksonIntimate (@jackson_intimate) дана 22. Јан 2016. у 11:03 PST

Na internetu su se posle projekcije filma pojavili komentari u kojima su neki naveli da više ne veruju u nevinost "kralja popa".

- Ne možemo da ćutimo pred ovim javnim linčom, gde lešinari na tviteru i drugim društvenim mrežama kritikuju Majkla, a nisu ga znali - navela je porodica umetnika koji je 2009. preminuo od prekomerne doze lekova.

Džekson je u nekoliko navrata optužen za seksualno zlostavljanje dece. Pre suđenja 2005, jedno dete od 13 godina je podnelo tužbu protiv njega 1993. godine. Slučaj je tada završen vansudskim dogovorom od oko 15 miliona dolara.

Reditelj Den Rid poznat je i po dokumentarnom filmu koji je snimio posle napada na francuski satirični nedeljnik "Šarli ebdo".

Još jedno “zbogom”: Robert Redford se povlači sa Sandensa

Festival Sandens, čiji je osnivač Robert Redord, ove godine traje do 3. februara. Predviđeno je prikazivanje više od 100 dugometražnih i dokumentarnih filmova.

Maja Gašić

Autor