Glamurozni omaž divi: Modna revija u čast Milene Dravić okupila najpoznatije srpske dame (foto)

Autor:

19.04.2019 19:15

Foto:

Foto:



Milena Dravić je svima bila inspiracija na filmu i u pozorištu, ali i u modnom svetu, gde je važila za ikonu stila. Upravo zbog toga u okviru 45. Perwoll Fashion Weeka održana je jedinstvena revija posvećena divi srpskog i jugoslovenskog glumišta koja nas je napustila pre šest meseci.

Igor Todorović: Moja posveta Mileni Dravić

Revija je zamišljena kao upečatljivi tribjut Mileni kroz brojne uloge koje je tumačila, značaj koji je imala za razvoj regionalne kulture, ali i kao uzoru ženske emancipacije.

Nastavka pročitajte na sledećoj strani...

Modele za reviju u zadatim tematskim okvirima namenski je izradilo dvadesetak najpoznatijih srpskih dizajnera, kostimografa i stilista kao što su: Aleksandra Lalić, Ašok Murti, Igor Todorović, Boris Čakširan, Boško Jakovljević, Dragana Ognjenović, Jasmina Sanader, Verica Rakočević, Roksanda Ilinčić...

Specijalan deo revije činili su originalni kostimi iz kultne televizijske emisije "Obraz uz obraz", koju je Milena sedamdesetih vodila sa suprugom Draganom Nikolićem.

Ko je sve učestvovao na reviji pogledajte u nastavku...

Revijom Igora Todorovića otvoren 45. Perwoll Fashion Week (foto)

Kreacije inspirisane legendarnom glumicom nosile su brojna poznata lica, Milenine koleginice i prijateljice... među kojima su Tanja Bošković, Danica Maksimović, Vanja Ejdus, Olivera Kovačević, Marija Tarlać, Anđelka Prpić, Marija Bergam, Nina Radulović...

Koje dame su prošetale pistom pogledajte u nastavku...

Zauvek zajedno: Mural posvećen Mileni i Draganu osvanuo na čuburskom zidu (foto)