Zvanično saopštenje porodice Šaulić: Na dostojanstven način smo se oprostili od našeg supruga, oca, dede…


Legendarni pevač narodne muzike Šaban Šaulić (68) poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se odigrala u nedelju, u blizini grada Bilefeld u Nemačkoj.

Otkriven identitet vozača koji je ubio Šabana Šaulića

Povodom tragične smrti čuvenog muzičara porodica Šaulić je izdala zvanično obaveštenje koje prenosimo u celosti.

– Porodica Šaulić želi da se u ovim teškim trenucima zahvali na bezrezervnoj podršci i pomoći Predsedniku RS Aleksandru Vučiću, Ministru spoljnih poslova i potpredsedniku Vlade Srbije Ivici Dačiću, ministru odbrane Aleksandru Vulinu, Generalnom konzulu u Dizeldorfu Branislavi Perin, predsedniku Skupštine grada Beograda Nikoli Nikodijeviću, zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću, Generalnom konzulu u Frankfurtu Branislavu Radovanoviću, Predsedništvu i Vladi Republike Srbije, svom osoblju konzulata u Dizeldorfu, Skupštini grada Beograda, kancelariji Gradonačelnika i svim zvaničnicima koji su nam uputili reči podrške. 

Odlazak kralja narodne muzike: Poginuo Šaban Šaulić

– Zahvaljujemo se klinici u Bilefeldu zbog napora i svestrano pružene pomoći u pokušaju spasavanja života, policiji grada Bilefelda koja nam je neprekidno bila na raspolaganju informacijama, zvaničnicima pokrajine Severna Rajna Vestfalija na pomoći, kao i državnom tužiocu koji je omogućio porodici da u toku obukcionog postupka ipak vidi telo i oprosti se na dostojanstveni način od našeg supruga, oca, dede i nikada prežaljenog velikog čoveka i umetnika Šabana Šaulića – stoji u saopštenju.

Tragično nastradali kralj folka, kako ga u narodu najčešće nazivaju, iz braka sa Gordanom ima troje dece – ćerke Ildu i Sanelu i sina Mihajla, a iz vanbračne veze ima sina Roberta.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ilda Saulic (@ildasaulic) on

Šaulić će biti sahranjen u petak, 22. februara u Beogradu. Komemoracija pokojnom velikanu narodne muzike biće održana u 11 časova u Skupštini grada Beograda, u velikoj sali.

Žalio se da ima problem sa grlom, da ga nešto guši: Novi detalji o tragičnoj smrti Šabana Šaulića

Porodica će saučešća primati od 13.30 časova u kapeli na Novom groblju. Sahrana je u 14.30 na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana.

Promene termina su moguće u zavisnosti od rezultata obdukcije.

Autor: Gloria.rs
Foto: ATA images/ Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi