Zbog plagijata Keti Peri moraće da plati...

Autor:

02.08.2019 13:22

Foto:

Foto:



Devetočlana porota saveznog suda u Los Anđelesu odredila je iznos odštete, dva dana pošto je presudila u korist Markusa Greja i njegova dva koautora, da je pesma Kejti Peri "Dark Horse" plagijat pesme "Joyful Noise" koju je Grej objavio pod umetničkim imenom Flejm.

Izgubila bitku na sudu: Hit Keti Peri “Dark Horse” je kopija reperske pesme (video)

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели KATY PERRY (@katyperry) дана 19. Мај 2019. у 7:52 PDT

Prilikom određivanja visine odštete porotnici su se rukovodili podatkom da je inkriminisana pesma zaradila 31 milion dolara, što od prodaje singla, albuma i DVD-a sa snimkom koncerta na kome je pesma izvedena, navodi rts.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели KATY PERRY (@katyperry) дана 19. Мај 2019. у 6:50 PDT

Pesma Dark Horse je bila treći singl sa albuma Kejti Peri iz 2013. godine. Numera je četiri nedelje bila na vruhu Bilbordove liste hitova početkom 2014. godine, i za nju je pevačica dobila nominaciju za nagradu Gremi.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели KATY PERRY (@katyperry) дана 15. Апр 2019. у 1:59 PDT

Kejti Peri i njeni saradnici, uključujući i producenta Doktora Luka, tokom suđenja su tvrdili da niko od njih nikada nije čuo tu pesmu, niti je čuo za Markusa Greja pre tužbe. Tvrdili su i da navedeni delovi pesme predstavljaju vrstu jednostavnih muzičkih elemenata koji, ako bi potpali pod autorska prava, mogu da naškode muzici i autorima.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели KATY PERRY (@katyperry) дана 8. Апр 2019. у 12:47 PDT

Grejevi advokati su, međutim, jedino morali da dokažu da je Joyful Noise bila emitovana i da su Peri i njeni saradnici mogli da je čuju što preko Jutjuba ili Spotifaja gde je preslušana više miliona puta, ali i na dodeli nagrada Gremi 2009. godine, jer je album na kome se nalazi bio nominovan za ovo prestižno priznanje.

Pevačica i njen tim moraće da plate 2,78 miliona dolara. Kejti Peri će morati da plati pola miliona dolara, a ostatak će da nadoknadi njena izdavačka kuća.