“Vitez poezije” se vratio u zavičaj: Dobrica Erić sahranjen u rodnoj Donjoj Crnući


Srpski književnik, pesnik, prozni i dramski pisac Dobrica Erić sahranjen je u svom zavičaju, u mestu Donja Crnuća, kod Gornjeg Milanovca, u prisustvu porodice, prijatelja, poštovalaca i meštana.

Odlazak tvorca najlepših pesama za decu: Preminuo Dobrica Erić

Od jednog od naših najznačajnijih pesnika za decu oprostili su se predstavnici Udruženja književnika Srbije, Prosvetno-kulturne zajednice, udruženja Adligat…

Dobrica Erić bio je član Udruženja književnika Srbije i član Udruženja za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju “Adligat”.

Muzeju srpske književnosti u okviru ovog udruženja ostavio je veći broj svojih rukopisa i knjiga, a pre samo četiri meseca, preko svoje unuke Nevene Damljanović, ovom udruženju je na poklon poslao svoj sat, svoj omiljeni nož za pisma i svoje naočare, kao i jedan potpisani primerak svoje nove knjige u izdanju Srpske književne zadruge za Zbirku Dobrice Erića koju formira ovaj muzej.

U Muzeju srpske književnosti od ponedeljka će biti otvorena posebna izložba posvećena velikom pesniku.

“Gradio je svojim delima naša detinjstva”: Emotivni oproštaj Cece Ražnatović od Dobrice Erića (foto)

Predsednik Udruženja Viktor Lazić kaže za Tanjug da vitezovi poezije nikada ne umiru.

– Dobrica nam je bio veliki prijatelj. Naše prijateljstvo, takođe, ne može imati kraj. U našoj Knjizi utisaka napisao je, prilikom jedne od svojih poseta: ‘Danas sam doživeo nešto toliko lepo i neobično, da mi izgleda skoro nestvarno. Sutra kad se probudim, plašim se da ne pomislim da sam sve ovo sanjao’, kao i da je naša institucija ‘nešto najlepše što sam poslednjih godina video u ovom gradu i ovoj večno nagrđenoj srpskoj kulturi – kazao je Lazić.

Dobrica Erić preminuo je u 83. godini.

Autor: Gloria.rs
Izvor: Agencije
Foto: Printscreen, Facebook
Podelite sa prijateljima:
Tagovi