Vesna Trivalić o povratku na pozorišnu scenu: Vratio mi se život, radost…

Komad Biljane SrbljanovićVrat od stakla” u režiji Jagoša Markovića biće premijerno izveden u petak, 5. oktobra, u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a reditelj ističe da je u pitanju vrhunska drama koja se bavi odnosom pojedinca i države, pojedinca i istorije, ali je pre svega komad o ljudskoj duši.

 


Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Marko Radojicic (@markoradojicic) дана

Posle 17 godina u pozorište se, ovim komadom, vraća Vesna Trivalić, koja je u vrlo emotivnom obraćanju novinarima, rekla da je nakon što je prihvatila poziv direktorke JDP-a Tamare Vučković Manojlović, počelo da se “dešava sve lepo zbog čega je upisala akademiju”.

Vratio mi se život, radost. Ovo je kao vrtić za odrasle, puno strasti i uživanja. Ovo je ispunjenje sna. Ne znam šta sam uradila, ali imam leđa u najfantastičnijem reditelju i glumcima – istakla je Trivalić.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Film STADO (@filmstado) дана

Ona je pomenula da je replike Srbljanović već izgovarala na televiziji, ali je tada “sidro bilo u rečima”, dok je u predstavi “najveći deo između”.

Reditelj Marković je objasnio da komad Biljane Srbljanović, koji je naručio JDP, na jednom nivou govori o važnim društvenim i istorijskim temama, ali i o bolu, revoluciji, veri, neveri, naglasivši da je pozorište prostor večnih tema koje imaju duboko ukorenjenje u sadašnjosti.

Radnja se odvija u krugu beogradske porodice, u kojoj, kako to često biva, pod jednim krovom žive tri generacije i svako nosi nasleđe svoje mladosti.

Baka je šezdesetosmaš, ćerke su iz devedesetih, a unuka je predstavnik ove današnje dece koja ne veruju u ono što smo mi verovali i u šta su verovali naši roditelji -pojasnio je Marković, dodavši da je slučajno izabran 5. oktobar za premijeru iako je taj datum inspirativan.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Otvorena Vrata (@otvorenavrata) дана

Jelisaveta Seka Sablić je u svom liku Bogdane prepoznala mnogo ličnog i očekuje da će se isto desiti i publici, jer je “Vrat od stakla” predstava koja nas se tiče.

Dragan Mićanović je rekao da je u svakoj rečenici prepoznao krik svoje generacije, a Anita Mančić da svaki lik u komadu i “volite i osuđujete i mrzite”, te da su sa Markovićem “nadgradili Biljaninu realnost”.

U predstavi igraju i Irfan Mensur, Milica Gojković, Marko Janketić, Slobodan Tešić, Bojan Lazarov, Miloš Samolov i Ana Čarman.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели jdp (@jdpbgd) дана

“Vrat od stakla” je šesti komad Srbljanović koji se postavlja u JDP-u, a sedma predstava Jagoša Markovića u tom teatru.

Marković je bio zadužen i za scenografiju i izbor muzike, kostimograf je Bojana Nikitović, za scenski govor je bila zadužena Ljiljana Mrkić Popović, a za dizajn svetla Dejan Draganov.

Autor: Gloria.rs
Izvor: Agencije
Foto: ATA-images/ Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi