Verica Šerifović podelila sećanje na Marijino odrastanje: Stalno je imitirala Lepu Brenu

Autor:

15.03.2017 14:57

Foto:

Foto:



Pevačica Verica Šerifović (53), čije je tehnički savršeno i najfinijim emocijama obojeno izvođenje skoro nemoguće imitirati, talenat je povukla na baku.

– Talenat za pevanje nasledila sam od bake po majci Šanke, koja je, nažalost, stradala pre nego što je napunila trideset, ali su je svi pamtili po prelepom glasu i pričali mi o njoj. Uživala sam u pesmama Ele Ficdžerald, Sare Von, Širli Bejsi, Bili Holidej, Sinatre, i upijala ih kao sunđer. Oduvek sam volela da interpretiram najteže kompozicije, a te su bile prve koje sam naučila - ispričala je Verica u razgovoru za Gloriju

Njen talenat nije ostao neprimećen, pa je još kao mlada počela da peva u rođakovom bendu "Žaoka". Tu je pronaša i ljubav. Između nje i bubnjara benda, Rajka Šerifovića, rodile su se emocije koje su krunisane brakom i rođenjem Veričinog jedinog deteta, ćerke Marije Šerifović, 1984.

– Bilo mi je osamnaest, njemu nešto više. Venčali smo se 1982. godine u Inđiji, gde smo tih dana nastupali. Jedne subote ujutro smo stali pred matičara, a uveče smo bili na bini. Slavili smo naše venčanje sa gostima hotela. Ulaskom u brak, koji je zvanično okončan dvadeset godina kasnije, dobila sam priliku da mnogo toga lepog usvojim od roditelja mog supruga koji su bili profesionalni muzičari. Svekrva Lepa je bila pevačica, a svekar Emin, potomak Šerifa Šerifovića, vlasnika kafane “Belo jagnje” u kojoj je pevala i igrala Koštana Bore Stankovića, bio je harmonikaš. Svakog jutra me je budio uz muziku i kafu. Od njega sam naučila mnoge starogradske pesme i romanse.  

 

Međutim, posle rođenja ćerke Verica je karijeru stavila u drugi plan.

- Kada je Marija došla na svet, nisam više pristajala na dugoročne angažmane, evetualno sam prihvatala jedan nastup.

U potpunosti se posvetila porodici, a već na samom početku je bilo jasno da će Marija krenuti njenim stopama.

- Mariju nikad nisam udarila i grdila, uživala sam u svakom trenutku s njom. Bila je dobro dete. Imala je mali mikrofon, klavijature i kasetofon. Stalno je slušala i imitirala Lepu Brenu, koju i danas smatra jedinom pravom zvezdom kod nas - otkrila je Verica u razgoviru za Gloriju.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading