Večiti dečak Marinko Madžgalj danas bi proslavio 39. rođendan

Autor:

21.08.2017 17:02

Foto:

Foto:



Posle teške borbe sa opakom bolešću, čuveni glumac napustio nas je 26. marta 2016. godine, u 38. godini života.

"Večiti dečak" Marinko Madžgalj, kako su ga zvali prijatelji i kolege, danas bi napunio 39. godina.

Објава коју дели Ana (@ana2cats) дана 26. Мар 2016. у 7:30 PDT

Dušan Kovačević o kumstvu sa Madžgaljem: Bio je neverovatan, talentovan, dobar, pošten, a sa njim i oko njega sve je bilo samo pesma

Rođen je 21. avgusta 1978. u Beogradu, ali je veći deo detinjstva proveo u Kotoru gde je odrastao. Jedan od najvoljenijih srpskih glumaca diplomirao je 2000. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesorke Gordane Marić. Ostvario je brojne pozorišne, filmske i televizijske uloge, a bio je jednako uspešan i kao pevač i voditelj. 2015. godine Marinku je dijagnostifikovan rak pankreasa, a bolest je dugo krio od svojih najbližih, čekajući pogodan trenutak da im saopšti lošu vest. Ubrzo je usledila i prva operacija, a iako je u jednom trenutku javnosti delovalo da se njegovo zdravstveno stanje poboljšava, istina je bila drugačija. Lekari su mu saopštili da mu je ostalo još tri meseca života, a on ih je iskoristio do poslednjeg trenutka. Snimao je seriju u Crnoj Gori, išao je na hemoterapije i 20 dana pred smrt se krstio u manastiru Ostrog, iako je zbog slabosti taj čin jedva izdržao.

Veliku pažnju javnosti privlačila je i njegova ljubav sa koleginicom Dubravkom Mijatović. Par se upoznao sredinom juna 2007. godine na koktelu povodom snimanja filma "Na lepom plavom Dunavu“. Romansu su u početku krili, ali ljubav je bila sve jača, a nakon godinu i po dana veze Marinko je zaprosio Dubravku, a sudbonosno "da" izgovorili su na tajnom venčanju. U novembru 2009. dobili su ćerku Saru.

Nakon razvoda od Dubravke, glumac je uplovio u vezu sa crnogorskom novinarkom Lanom Sekulić.

Објава коју дели CECA (@craznatovic_official) дана 26. Мар 2016. у 8:19 PDT

Madžgalj je popularnost stekao u serijama “Crni Gruja” i “Ranjeni orao”. Glumio je u filmovima “Drug Crni u Narodnooslobodilačkoj borbi” i “Crni Gruja i kamen mudrosti”. Kao član muzičke grupe “Flamingosi” osvojio je prvo mesto na takmičenju Beovizije 2006. godine.