U znaku nagrada i Novaka Đokovića: Proslava trećeg rođendana magazina "Diplomacy & Commerce“ (foto)

Autor:

21.03.2019 11:21

Foto:

Foto:



Magazin “Diplomacy&Commerce”, obeležio je sinoć u Narodnom muzeju treći rođendan dodelom priznanja "Diplomacy&Commerce awards” pojedincima, organizacijama i kompanijama koje su se najviše istakle u humanom radu, promociji društveno odgovornog poslovanja i unapređenju privrednog ambijenta.

Magazin na engleskom jeziku, koji Color Media Communications izdaje u saradnji sa londonskim "The Economistom“ namenjen je diplomatskoj i poslovnoj zajednici u Beogradu, a goste i dobitnike nagrada sinoć u Narodnom muzeju pozdravio je predsednik kompanije Color Press Grupe Robert Čoban istakavši "da nas upravo Narodni muzej podseća da je Srbija deo evropske zajednice i deo slobodnog sveta, iako često čujemo da smo umorni od EU, dok je EU umorna od proširenja.

-Ideja EU, odnosno ideja pripadanja tom sistemu vrednosti i tom svetu, treba da ostane naša vodilja, a ovo mesto nas podseća da smo to bili pre više od 100 godina - rekao je Čoban.

Posebna nagrada za razvoj civilnog društva dodeljena je šefu Delegacije EU u Srbiji Semu Fabriciju, dok je specijalno priznanje za doprinos razvoju investicione klime u Srbiji pripalo Evropskoj investicionoj banci.

Nagrada za humanitarnost otišla je u ruke našeg najboljeg tenisera Novaka Ðokovića, a za fondaciju godine odabrana je njegova Fondacija “Novak Ðoković” koja ulaže u predškolsko i rano obrazovanje dece.

Za unapređenje bilateralne saradnje i poslovnog ambijenta nagradu je primila Federalna komora Austrije, a Nagradu za najbolju društveno odgovornu kompaniju dobile su kompanije “Koka kola” i “Nelt grupa Srbija”.

Događaju je prisustvovao veliki broj ličnosti iz diplomatskoj, privrednog i javnog života, a nakon dodele priznanja, direktorka Narodnog muzeja Bojana Borić Brešković pozvala je goste da obiđu izložbu srpske istorije 18. veka i da se upoznaju sa srpskim blagom.