U susret Gremiju: Džej Zi favorit sa osam nominacija, "Despacito" u trci za pesmu godine

Autor:

29.11.2017 10:00

Foto:

Foto:



Džej Zi vodi u nominacijama za američke muzičke nagrade Gremi za 2018, sa osam nominacija, a rep i  r'n'b umetnici dominiraju u prve četiri kategorije, objavljeno je danas.

A post shared by JAY-Z (@jayzfanspot) on Oct 18, 2017 at 10:42am PDT


Džej Zi nominovan je, između ostalog, za najbolji album, najbolju pesmu i ploču godine.

Bruno Mars je, takođe, nominovan za ove tri vodeće kategorije, dok su Kendrik Lamar, koji ima sedam nominacija i Čajldiš Gambino takođe nalaze među nominovanim za te glavne nagrade.

A post shared by Bruno Mars (@brunomars) on Sep 30, 2017 at 4:58pm PDT


Džej Zijev album "4:44" nominovan je za album godine zajedno sa albumom Bruna Marsa inspirisan r'n'bijem 1990-ih "24K Magic", Lamarovim rep albumom "DAMN", fank i soul projektom Gambina "Awaken My Love" i hvaljenim pop albumom novozelandske pevačice srpskog i irskog porekla Lordi "Melodrama".

Za numeru godine nominovani su Džej Zijev "The Story of O.J", hit Bruna Marsa "24K Magic", Lamarov broj jedan hit "Humble", Gambinov "Redbone" koji je stigao do 12. mesta na listi Hot 11, i najveći ovogodišnji hit "Despacito" Luisa Fonsija, Dedija Jankija i Džastina Bibera.

Đokovići uživali uz “Despacito“: Nole i Fonsi napravili zanimljiv dogovor (foto/video)

"Despacito" je nominovan takođe za pesmu godine, zajedno sa Marsovim hitom "That's What I Like", glavnom numerom sa Džej Zijevog albuma "4:44", numera repera Lodžika o sprečavanju samoubistva "1-800-273-8255", i pesma "Issues" Džulije Majkls, koja je pisala hitove za Bibera, Selenu Gomez i druge pop zvezde.

Majkls je takođe nominovana za najboljeg mladog umetnika, u kategoriji gde takođe vode izvođači r'n'bija i repa.

A post shared by Julia Michaels (@imjmichaels) on Nov 20, 2017 at 1:28pm PST

Njeni konkurenti su pevači SZA, Halid i Alesija Kara i reper Lil Uzi Vert. Ni jedna rok ili kantri numera nije nominovan u glavne četiri kategorije.

Nominacije za veliki broj rep i r'n'b muzičara, među kojima su brojni crni i Latino umetnici usledile su posle kritika sa ovogodišnje dodele Gremija kada su smatrali da je Bijonsin album "Lemonade" trebalo da osvoji nagradu za album godine, a ne Adelin "25". Adel je, takođe, delila to mišljenje, i rekla da je Bijonse trebalo da dobije tu nagradu.

Gremi nagrade biće uručene u Njujorku 28. januara iduće godine.

Maja Gašić

Autor