U četvrtak počinje 15. Festival uličnih svirača

Autor:

02.09.2015 09:03

Foto:

Foto:



Ovogodišnji jubilarni, 15. Festival uličnih svirača, počinje septembra, u 20 časova i 30 minuta, uz spektakl u kojem će učestvovati inostrani i domaći, muzički, plesački i performerski sastavi.

Prvi deo programa svečanog otvaranja biće povorka koja će proći Bulevarom Mihajla Pupina, dok će drugi deo biti veliki street musical clash koncert na Trgu slobode riječkog sastava Let 3 i novosadske grupe Atheist Rap.

Festivalska povorku će predvoditi italijanski višečlani duvačko-bubnjarski marching sastav BadaBimBumBand i Haos žongleri, ekipa veštih novosadskih uličnih performera, kojima će se pridružiti ulični plesači, ali i svi Novosađani i njihovi gosti koji će za ovu priliku dobiti posebno osmišljene zvečke kako bi svi postali deo povorke.

Proslavljeni domaći bubnjar Dragoljub Đuričić, koji iz Beograda dovodi mlade bubnjare biće možda i najatraktivniji deo festivalske povorke.

Ova smotra ulične umetnosti će po 15. put okupiti najbolje umetnike iz države, regiona, Evrope i Sveta, koji će u Novi Sad doneti umetničke vizije i kulturu svojih podneblja, kako bi ih podelili sa posetiocima.

Goran Anicic

Autor

#PR

Komentari. (0)

Loading