U čast tate Miše: Nekoliko sati nakon očeve smrti Marko Janketić izašao na scenu

Autor:

16.05.2019 15:00

Foto:

Foto:



Juče je u 81. godini preminuo istaknuti dramski umetnik, jedan od najuspešnijih jugoslovenskih i srpskih glumaca, Mihailo Miša Janketić. Svega nekoliko sati kasnije, njegov sin Marko izašao je na scenu Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

“Otac mi nije dozvoljavao da kao dete sedim po glumačkim bifeima”: Marko Janketić o ocu Miši, staroj glumačkoj gardi i generacijskom jazu

 

Uprkos velikom  bolu i tugi, mladi Janketić koji je od oca osim raskošnog glumačkog talenta nasledio i strogi profesionalizam, uspešno je izvršio najteži zadatak i maestralno odigrao svoju ulogu u predstavi "Mesec dana na selu", za šta je nagrađen ogromnim aplauzom.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iva Ciric?❤ (@ciriciva_janketicusa) on Jul 13, 2018 at 7:38am PDT

 

Odlazak Miše Janketića: Poslednja velika želja legendarnog glumca

Po završetku predstave, bard srpskog u jugoslovenskog glumišta ispraćen je minutom ćutanja, a Svetozar Cvetković je održao govor.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emil V (@emilviden) on Apr 13, 2019 at 2:38pm PDT

Sloboda, Voja, Milica, Viktor … kolege se opraštaju od Miše Janketića: Hvala, za svaku reč! (foto)

- Život nije stao, život teče dalje. To da život teče dalje smo mi koji smo ovde večeras i vi koji ste ovde pred nama, ali je svet stao, danas je stao i mi sa našim našim malim životima pred tim jednim svetom možemo samo da nemo gledamo šta je taj svet iza sebe ostavio. I ime i prezime tog sveta je Mihailo Miša Janketić - rekao je Cvetković.

 

Maja Gašić

Autor