Tužni "Klub 27": Danas je godišnjica smrti Kurta Kobejna

Autor:

05.04.2017 17:14

Foto:

Foto:



Na današnji dan pre 23 godine, Kurt Kobejn, frontmen grupe “Nirvana” je oduzeo sebi život.

Legenda koja je otišla prerano: Kurtu Kobejnu bi sutra bio 50. rođendan


Kurt Kobejn je bio frontmen, pevač i tekstopisac benda iz Sijetla koji je svojim hitom "Smells Like Teen Spirit" zauvek promenio muzičku scenu. Hitovi kao što su  "Come As You Are", "Heart Shaped Box", "All Apologies" bili su dovoljni da se stvori novi muzički pravac grandž koji je progurao rok muziku u mejnstrim.


Kobejn je pronađen mrtav u svom domu, 8. aprila 1994. godine. Posle obdukcije je utvrđeno da je pevač, koji je imao samo 27 godina, oduzeo sebi život tri dana ranije, 5. aprila. Kraj njega je pronađeno oproštajno pismo.

- Već godinama nisam osetio zadovoljstvo niti prilikom slušanja, niti prilikom pravljenja muzike. Zbog toga sam osećao krivicu koja se ne može iskazati rečima. Kada bi se svetla ugasila i počeo huk iz publike pred naš izlazak na scenu, ja nisam osećao ništa - naveo je Kobejn u oproštajnom pismu.


Preslab da se nosi sa problemima, izmučeni roker se svega dva meseca nakon rođendana ubio i tako pridružio Džimu Morisonu, Dženis Džoplin, Džimiju Hendriksu i ostalim umetnicima koji su nas napustili u baš u toj kobnoj 27. godini. Članovi tužnog "Kluba 27".


Iza sebe je ostavio suprugu, pevačicu rok benda "Hole", Kortni Lav i dvogodišnju ćerku Frensis Bin.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading