Tužna godina: Na današnji dan otišao je legendarni Prins

Autor:

21.04.2017 13:27

Foto:

Foto:



Gradske vlasti Mineapolisa u državi Minesoti danas će raznim manifestacijama obeležiti prvu godišnjicu smrti muzičara Prinsa, koji je iznenada preminuo 21. aprila od prekomerne doze leka protiv bolova na bazi opioida.

Poslušajte prvu neobjavljenu Prinsovu pesmu (video)

U Mineapolisu, Prinsovom rodnom gradu, tokom četiri dana će biti organizovani koncerti lokalnih grupa koje će izvoditi pesme poznatog muzičara. Neki delovi grada će biti osvetljeni Prinsovom omiljenom purpurnom bojom, penose agencije Beta i AP.

Prins ili „dete iz Mineapolisa“ bio je jedan od najvećih muzičara osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, sa hitovima kao što su "Cream" ili "Kiss" u kojima je mešao gitarske rifove s poetskim stihovima u ritmu fanka. Mnogi smatraju da je njegov najveći hit "Purple Rain".

Objavio je oko 30 albuma za skoro 40 godina karijere, koji su prodati u 150 miliona primeraka.

Visok svega 1,60 metara, ali s velikom harizmom, Prinsa su često upoređivali sa Majklom Džeksonom, iako je muzičar imao drugačiji nastup na sceni, igrajući na kartu "superseksepilnosti". Bio je pevač, tekstopisac, muzičar i multiinstrumentalista, iako je na koncertima svirao samo gitaru.

Autor je više stotina pesama i dobitnik šest muzičkih nagrada Gremi i jednog Zlatnog globusa, kao i prestižnog Oskara za originalnu pesmu "Purple Rain" iz istoimenog filma iz 1985. godine.

Njegov privatni život je oduvek intrigirao javnost. Mnoge žene su ga volele, a neretko su i pričale da je izuzetan ljuavnik. Ipak, žena koja je muzičar najviše voleo i sa kojom je podelio nesrećnije i najbolnije trenutke u životu, bila je plesačica Majte Garsija kojoj je posvetio pesmu "The Most Beautiful Girl In The World".

Par se venčao 1996. a nedugo zatim su dobili i sina. Nažalost, nakon najsrećnijeg trenutka u njihovim životima usledila je i najveća tragedija, od koje se ni muzičar ni plesačica nikad u potpunosti nisu oporavili. Dečak je svega desetak dana po rođenju preminuo usled deformiteta lobanje.

Tragedije su svakako obeležile njihovu vezu, jer je i sledeća trudnoća lepe Majte završena spontanim pobačajem, čime je i stavljen pečat na njihov brak. Razveli su se 2000. godine.


Majte nikad nije prebolela svoju veliku ljubav. Iako već godinama nisu bili u braku, kuća joj je bila prepuna njegovih ličnih stvari, posuđa s njegovim simbolom, nagrada... Jednom je izjavila da ga nikad neće moći da ga zaboravi, jer na svakom koraku ima podsetnik na njega i njhovu ljubav. Njegova muzika se pušta po klubovima, njegovo fotografije su svuda...


Kada je Prins preminuo, skrhana bolom, Majte je ostavila potresnu poruku na svom instagram profilu:

- Ne mogu rečima da izrazim kako se osećam. On je bio moje sve, imali smo porodicu. Tuga me razara. Volela sam ga onda, volim ga sad, voleću ga zauvek. On je sad sa našim sinom.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading