Turbulentni mesec je pred vama: Šta vam donosi Venera u Blizancima, a šta Mars u Vodoliji?

Autor:

02.05.2019 10:19

Foto:

Foto:



Ovan (21. mart - 20. april)
Posao: Merkur je u vašem sazvežđu i samim tim inicira posao tokom celog meseca. Ovnovi će imati prepreke, zastoj. Iščekuju poziv velike firme. Morate da pripazite u drugom delu meseca jer ćete biti vezani za saradnike ili grupe saradnika koji vam nisu preterano naklonjeni. Posebno ako je osoba rođena u znaku Vodolije ili Bika. Ovnovi koji planiraju da se bave poslovima informatike, zanata, ručni rad, sve što daje siguran novac biće od koristi i unapređenje za ovo sazvežđe. Novac vam stiže preko osobe u znaku Lava, Strelca ili Raka.

Ljubav: Ukoliko ste u braku morate da pazite na način komunikacije sa partnerom, vaš oštar jezik treba podneti. Opterećeni ste poslom i poslovnim obavezama , pa će ljubav morati da sačeka. Skloni ste tajnim ljubavima jer Venera je u Blizancima do 19. aprila i praviće aspekte teže u odnosu na Neptun koji daje čak i tajne ljubavne veze a onima koji su slobodni mogu ući u neku skandaloznu vezu koja im neće prijati u svakom slučaju. Slobodni Ovnovi vole izazove ali moraju paziti na svoje opšte emotivno stanje, jer se često upadaju u krize identiteta.

Zdravlje: Sredinom meseca imate potrebu da se više posvetite svojim ukućanima, deci. Neko od mlađih članova porodice imaće problem stomaka. Zbog vašeg preteranog brižnog stava morate paziti na želudac.

Bik (21. april - 20. maj)
Posao: Maj je mesec kada imate dosta snage i energije da započnete, novi život, novi posao, projekte. Najverovatnije da ćete biti u prilici da se otisnete u inostranstvo. Tamo vas čeka nov posao koji morate da odradite. Pomoć vam stiže od Device ili znak Ovan, trebali bi da to prihvatite jer ćete tako napredovati. Moraćete brze odluke da donosite od druge polovine meseca. Ukoliko budete u nedoumici, razmišljanju šanse su da stopirate projekat koji vam mnogo donosi. Posebno će vam značiti brzina i efiasnost ukoliko radite u firmama poput banaka. Finansijski deo vas najviše zanima, pa ćete biti u prilici da se udružite sa drugom firmom ili promenite saradnike, sistem rada, sam proces poslovanja. Dobar je mesec za svakog Bika koji hoće da menja i napreduje.

Ljubav: Opozicija Sunca u Biku i Jupitera u sedmom polju braka može doneti neprijatne probleme. Oni Bikovi u braku ili dužoj vezi mogu upasti u neki vid tajne veze ili su već u njoj. Morate da do kraja meseca odlučite šta ćete sa takvim životom, u suprotnom neće biti sreće u narednom periodu. Ako tražite novu ljubav, sami ste, emotivno možete biti u divnoj ljubavnoj vezi koja vam počinje druženjem i spontanim izlascima.

Zdravlje: Morate paziti na žlezde sa unutrašnjim lučenjem. Posebno ste osetljivi na pankreas i slezinu.

 

Blizanci (21. maj - 20. jun)

Posao: Kao da se ne snalazite, kao da ste zbunjeni ili tražite ono što biste radili. Otežani aspekti u početku meseca, međutim, kako vreme ide možete očekivati poboljšanje ili bar neočekivanu pomoć. Imate prednost od drugih znakova zato što ste ambiciozni i optimista. Sarađujte sa svim zodijačkim znakovima, najviše sa zemljanim i vodenim. Sa jednim Jarcem možete da napravite dobar dil za posao koji je vezan za trgovinu ili nekretnine. Pred kraj meseca imaćete uvid koliko ste bili dobri finansijski.

Ljubav: Do prve polovine meseca sa Venerom u vašem sazvežđu imate podršku planetarne ljubavi. Oni koji su sami mogu u društvu nekog da upoznaju, možda će ih kraći izlet pokrenuti na emotivnom polju ali sigurno da ne sede u kući. Druga polovina meseca je opisana sa više pažnje ka kući, domu porodici pa će Blizanci biti više okrenuti porodici i pravu ljubav naći u svojim najmilijima. Blizanci u vezi biće podstaknuti jednom tajnom vezom sa osobom iz znaka Škorpijona.

Zdravlje: Čuvajte kosti, zglobove ruku, lakat, koleno. Posebno na ovo treba da obrate pažnju Blizanci koji se bave intezivno sportom.

Rak (21. jun - 22. jul)

Posao: Maj mesec počinje upravo sa Mesecom u Strelcu, šestom polju posla i zdravlja ovog znaka. Strelac je znak koji daje nove šanse, proširuje svaku oblast života gde god da se nađe. Privatan posao naglašen kroz poslove nekretnina, turizma, ugostiteljstva, trgovine na veliko. Budite vredni i pametni kao i uvek i bićete broj 1. Oni Rakovi koji traže posao imaju šansu da rade za jake firme, ako već rade u takvim korporacijama biće negde unapređeni tokom meseca, novac im kreće na bolje a uvećava im se budžet od kraja meseca.

Ljubav: Potrebno je da partneru pokažete snagu uma, znanje, iskustvo. Ovo važi za sve, sve koji su u braku ili vezi i sve koji su slobodni. Ne smete da privlačite voljenu osobu sa materijalnim principima, već duhovnošću. Druga polovina meseca vam je ambicioznija i sa mnogo više izlazaka, društvo, druženje. Potrebno je da se u tom periodu aktivirate kako biste pojačali sistem vrednosti i samim tim bili uspešniji u ljubavnom životu. Imaćete lep susret sa Vodolijom ili Bikom. Dok će žene Rak naći sreću pored Ovna ili Vage.

Zdravlje: Emotivni Rakovi koji su izgubili ljubav, raskinuli mogu imati jake krize, nervoze, napade plača. Čuvajte gornji deo tela.

Lav (23. jul - 22. avgust)
Posao: Treba izdržati prvi deo meseca maja jer je to jedna prekretnica za ovo sazvežđe. Lavu neće biti lako jer mora da napravi važnu odluku kojim putem da ide. Lav pored poslovnih i finansijskih prepreka, izazova a neki imaju i teškoće, moraće da obrate pažnju na nekretnine i ono što će im se dešavati na polju saradnika, onih koji nisu na njihovoj strani. Kvadrat Venere i Neptuna daje upravo takve saradnike koji su spremni na skandale, laži i prevare. Druga polovina meseca i ulazak Urana u znak Bik daće brza rešenja na tom polju. Novac dolazi brzo, bez većeg truda ili poslovima koji traže fiks ideje, inovaciju i um pun intuicije.

Ljubav: Čim su vam finansije jače vaša ljubav je blistavija. Ponekad je to dobro za vas a ponekad preterujete, jer izgleda da vas samo zanima novac i onda ne vidite ljubav koja je pred vama. Više razmišljate o zajedničkom radu sa partnerom. Kako god , da li ste u braku ili dužoj vezi, vaša ljubav će biti lepa i jaka ako radite zajedno. Za sve slobodne, lepe prognoze tokom meseca jer ćete zaista blistati, a bićete u vezi sa osobom koja je mlađa od vas. Rak, Lav, Jarac, Ovan ,Vaga su znaci koji vas privlače tokom meseca.

Zdravlje: Za vas bi bilo dobro da uradite vežbu yoge dubokog disanja, najmanje oko deset minuta, kako bi eliminisali tu negativnost iz duše.

Devica (23. avgust - 22. septembar)
Posao: Iako nadahnute Device za nekim novim uzbuđenjima, poslovima, iskustvima moraće da pripaze na sve, posebno na odnos sa javnošću ili sa poslovima koji traže konstantne kontakte sa ljudima. Važno je biti strpljiv i napraviti plan rada pre nego bilo šta započeti. Druga nedelja meseca može biti interesantna i početak posla sa jednom osobom iz znaka Jarac koja će vas uputiti u dalje poslovne tajne. Posle 20 u mesecu možete očekivati bolju klimu i šansu više za sve koji ne rade. Oni koji planiraju nove projekte moraće da otputuju u inostranstvo kako bi napravili pravi posao.

Ljubav: Slobodne Device biće u vezi sa osobom koju su upoznali na neobičan način, recimo neka društvena mreža, na nekom kraćem putovanju, ta osoba nije vezana za posao niti ima tendencije aspekat za to ali će vam biti izuzetno dobro i jako iskustvo a izgleda da ste na nekoj raskrsnici. Možda ćete biti duže u toj zajednici. Uglavno ovde je pokazano da iskustvo koje dobijete, pratiće vas do kraja godine i formiraće jednu celinu, formu kako bi trebalo da izgleda vaša prava veza. Oni koji su u braku, mogu očekivati naklonost partnera i samim tim sreću i zadovoljstvo.

Zdravlje: Kao zemljani znak morate koristiti prirodne tonove, boje jer vam unose mir i pojačavaju koncentaciju. Obratite pažnju na pluća i prehlade.

Vaga (23. septembar - 22. oktobar)
Posao: Teško da ćete mirovati tokom meseca. Verovatno ćete menjati posao. Prvi deo meseca je opisan kroz dobru saradnju i kreativnost. Možete biti u krugovima važnih osoba, popularnih ili onih koji su vezani za državu, državne institucije. Drugi deo meseca je još bolji jer će Venera ulaskom u znak Raka dati još bolju karijeru, više poslova, ideja, novih izazova. Saradnja sa zemljanim i vazdušnim znakovima biće od važnosti, koristi. Posebna saradnja sa Bikom, Jarcem, Devicom daje dobre planove za budućnost. Novac možete da očekujete od druge nedelje meseca.

Ljubav: Koncentracija vaših emocija jeste oko doma i porodice, kuće u kojoj živite. Tu kupite svu energiju i veoma ste srećni. Najbolje će biti tokom meseca upravo Vagama koje su vezane za dom, porodicu. Biće srećne, zadovoljne, moćiće da provedu dosta vremena zajedno. One Vage koje su slobodne mogu da računaju na različite situacije. Biće više dobre zabave, izlazaka, žurki, dosta različitih poznanstava, mada stabilne veze još, ne. Ovo je mesec zabave, manje stabilnosti. Ne bi bilo loše da se okrenete nekoj Vodoliji ili Škorpiji. Mada, preporuka vam je i zanimljiv Strelac.

Zdravlje: Vežbe disanja, sveća, jesu najbolji oblik vežbe i stabilizacije uma,tela i duha. Vage u godinama neka se bave laganom šetnjom.

Škorpija (23. oktobar - 22. novembar)
Posao: Vi ste zanimljiv saradnik za nove projekte, pa ćete svoje znanje i ideje da projektujete daleko od mesta stanovanja. Biće vam isplativo. Nećete imati problema sa novcem. Čak postoji mogućnost da se poslovno proširite, ali za sada je dobro da idete postepeno. Snažan ste znak i znate šta hoćete, teško vas je izbaciti iz koloseka. Novac vam stiže ili dobru zaradu imate posle 13. u mesecu. Jedna Devica želi da sarađuje, ali budite obazrivi jer ćete se verovatno okupirati oko papira. Drugi deo meseca je dobar za kretanje, putovanje i prodaju raznim novih proizvoda.

Ljubav: Slobodni Škorpioni moraju da se okrenu vezi iz prošlosti u smislu da se razduže. Da njihova osećanja koja su ostala nedorečena sada , isprave se iskrenim rečima. Vi ste znak koji ima čvrste stavove kada su emocije u pitanju i moćićete da se stabilizujete jedino ako imate osobu pored sebe koja je jaka i zna šta hoće isto kao i vi. Oni koji su u braku imaju bolju reputaciju. Nećete biti odbačeni ili neshvaćeni od strane partnera. Polako vam se ljubav otvara.

Zdravlje: Škorpije žene stradaju kroz pluća i sinuse. Nervoza i stanje nesigurnosti im to donosi. Muške Škorpije imaće povredu u predelu ramena ili šake.

Strelac (23. novembar - 21. decembar)
Posao: Mnogo se nadate ali trebali bi ipak da stanete. Nisu aspekti preterano povoljni. Merkur i Mars znaju da naprave priličnu pometnju na nebu a posebno Strelčevima koji imaju velike planove. Moraćete da se prilično potrude i poprave saradnju sa mnogima sa kojima su izgubili kontakt. U drugoj polovini meseca imate šansu da zaradite više, svejedno da li ste žena ili muški Strelac, bićete traženi i ,,rasprodati,,. Ukoliko ste vezani za inostranstvo onda počnite posao u drugoj polovini meseca. Novac vam stiže preko saradnika rođenim u znaku Bik, Lav, Škorpija.

Ljubav: Imaćete želju da se upoznate sa raznim osobama koje će vas negde emotivno dotaći. Budite oprezni, jer tu može da bude i neko ko nije baš preterano iskren. Obično ste idealista i svaki put mislite da ste naišli na osobu koja vam odgovara ali isto tako se i brzo prevarite. Mlade žene Strelac imaće mogućnosti da se sretnu sa nekim uticajnim muškarcem koji će im omogućiti dobar posao i lep provod. Oni koji su braku imaju dobru energiju i biće vezani za decu i brigu oko njih.

Zdravlje: Unošenje neadekvatne ishrane može izazvati neku vrstu alergije na određene proizvode koji kasnije prave problem želuca a on dalje informaciju šalje sinusima, pa ćete imati osećaj da ste stalno prehlađeni.

Jarac (22. decembar - 19. januar)
Posao: Dosta ponuda i promena tokom meseca. Moraćete da presečete I da donesete odluke odmah i sad! Nećete imati vremena da se razvlačite i razmišljate kako vi to samo znate. Sarađujte uglavnom sa vatrenim znakovima. Iako se bolje emotivno slažete sa zemljanim sazvežđem, ovde su principi postavljeni drugačije. Vatreni Ovan ili Lav biće pravi izbor za vaše ideje i snove. Tokom meseca vas očekuje važna životno poslovna odluka ali do tada, iskoristite ovo što vam se nudi. Zarađujete više i bolje ako se bavite poslovima komunikacije, nekretninama.

Ljubav: Jarčevima strast, požuda, ljubav na prvi pogled. Može biti neko koga ste poznavali površno ali se nikako konkretno susret da se desi. Biće to jak susret, pun emocija koje je teško definisati. Ovakva veza može da uspe samo ako i taj partner pokaže toleranciju, strpljenje a ne preteranu starast i posesivnost koja gradi ljubomoru i samim tim raskid. Oni koji su u braku ili dužoj vezi imaju prilku da se ozbiljno pozabave željama i manama partnera.

Zdravlje: Jarčevi mogu imati problem masne jetre. Uzrok ne mora uvek biti debljina već uzimanje medikamenata koji ne odgovaraju, posebno za visok krvni pritisak.

Vodolija (20. januar - 19. februar)
Posao: Prva polovina meseca još uvek napeta i teška za sve Vodolije. Morate da se borite sa mnogim teškim izazovima ali od 15. maja kada Mars uđe u Vodoliju možete tek da očekujete pokretanje neke realne energije. Rođeni u ovom znaku imaće dobre poslovne ponude kroz trgovinu i to kompjuterskom opremom ili nekim drugim mašinama. Druga polovina meseca će vam biti otvorena za poslovno partnerstvo. To je osoba rođena u znaku Lava ili Strelca. Oni su vrlo operativni i osobe sa idejama koji mogu da vam pomognu i unaprede posao, samim tim i omoguće zaradu većeg novca. Vaš ceo posao i poslovni projekat odvijaće se u inostranstvu.

Ljubav: Emotivno ste vezani za osobu koja radi poslove prodaje, nekretnina ili nekog alternativnog lečenja. Za sve slobodne Vodolije ovo bi bila lepa veza i perspektiva. Druga polovina meseca biće okrenuta onim osobama koji žele da se vrate staroj vezi i da se pomire sa bivšim partnerom. Vodolije u braku moraju da pokažu razumevanje partnera jer im u suprotnom sledi nervoza i svađa. Budite zaposleni što više kako biste manje pravili problem jedan drugom.

Zdravlje: Vodolije mogu imati problem sa mišićima, grčevima u donjim ekstremitetima. Stariji rođeni u ovom znaku moraju da posete kardiohirurga.

Ribe (20. februar - 20. mart)
Posao: Tražite izvor ideja u sebi, ne toliko od drugih. Dobar mesec za unapređenje ili neku novu titulu ako ste vezani za poslove van zemlje saradnja sa Vagom, Blizancima ili Lavom može da bude od koristi. Oni pripadnici iz znaka Ribe koji se bave medijima, novine, tv, radio, moraju da budu pažljivi jer će ih aspekat koji predstavlja državne institucije zaustaviti u jednom trenutku. Možda je bolje da uvek budete suptilniji a neke teže poslovne zadatke prepustite jačim znakovima poput Ovna, Škorpije ili Lava.

Ljubav: Za sve pripadnike ovo je lep mesec, posebno kada Venera uđe u Raka i pojača emocije, napravićete strategiju za dalju budućnost. Oni koji su slobodni imaju jako lepu šansu, šta više, da se upoznaju sa osobom koja će ih verovatno uvesti u zajednicu ili brak. Posebno mlađi rođeni u znaku Ribe biće poneseni ljubavnom emocijom i strašću. Biće tu dosta udvaranja, udvarača, mnogo ponuda za muške Ribe. Žene neka pokažu sav svoj senzibil. Oni koji su u braku verovatno će dosta putovati i tako praviti dobru energiju u zajednici.

Zdravlje: U prvoj polovini meseca možete se ozbiljnije pozabaviti vašom kičmom, koja duži period trpi preterano sedenje u kancelariji, teret – ukoliko radite u nekom velikom trgovačkom centru. Morate da menjate način življenja, kao da ste se zaglavili u jedan krug iz koga nikako da se izvučete.

Maja Gašić

Autor