Topao doček na aerodromu: Zlatna Ivana i bronzani Strahinja stigli u Beograd (foto)

Autor:

05.03.2019 12:31

Foto:

Foto:



Nakon učešća na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu atletska ekspedicija Srbije sletela je sinoć u Beograd donevši sa sobom dve medalje u skoku udalj. Ivana Španović je u ženskoj konkurenciji osvojila zlatnu medalju, dok je u muškoj konkurenciji Strahinja Jovančević osvojio bronzu.

Ivana Španović odbranila titulu: Zlatna medalja i srpska himna u Glazgovu

Ivanu i Strahinju su na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu dočekali  članovi Atletskog saveza Srbije, roditelji, kao i veliki broj prijatelja i oduševljenih navijača koji su ih burno pozdravili.

- Evo, možete da vidite koliko familije i prijatelja je došlo. Ne znam da li ću ikada zaboraviti današnji dan i ovo mi je jači utisak nego jučerašnji dan - rekao je mladi atletičar, dok je Ivana okupljenim novinarima otkrila da je za nju  zlato bila jedina opcija:

- Kao što me je i za ovo takmičenje jedino zlato zanimalo, to ostaje i što se Dohe tiče. Ovo je dobra podloga za ono što me očekuje. Ima dosta stvari koje prosto moram tehnički da dovedem do savršenstva da osvojim zlatnu medalju. Mislim da mogu i da sam spremna da se u svakom smislu pripremim i osvojim zlatnu medalju - rekla je Ivana Španović za RTS.

Maja Gašić

Autor