"Time" objavio listu najuticajnijih ljudi: Kako se u društvu glumaca, političara i internet zvezda našla Krisi Tajgen?

Autor:

18.04.2019 10:31

Foto:

Foto:



Američki magazin "Time" objavio je listu 100 najuticajnijih za 2019. godinu, a pobednici su kao i dosad razvrstani u više kategorija, od debitanata do titana.

Dvejn Rok skinut s trona: Filmovi ovog glumca donose najveću zaradu (foto)

Na listi debitanata ima imena sa razlicitim stažom na javnoj sceni. Tu su glumica Sandra O (47), ovogodišnja dobitnica Zlatnog globusa ("Killing Eve"), najbolja teniserka sveta Naomi Osaka (21), kulinarska zvezda Samin Nosrat (39).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sandra Oh (@iamsandraohinsta) on Sep 5, 2018 at 3:06pm PDT

Američki magazin "Tajm" koji svake godine pravi ove vrste preseka u svoje pionire uvrstio je i internet zvezdu Njinu (21).

Krisi Tajgen i Džon Ledžend uživaju u čarima roditeljstva: Prva fotografija tek rođenog dečaka (foto)

Veliki uspeh postigla je Krisi Tajgen (33), koja se, takođe, našla u ovoj kategoriji zahvaljujući 23,7 miliona pratilaca na Instagramu, kulinarskom šouu, popularnosti koju uživa kao jedna od najduhovitijih svetskih zvezda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on Mar 29, 2019 at 7:49pm PDT

U grupi najuticajnijih umetnika su glumci Dvejn Džonson, Redžina King, Emilija Klark, Glen Klouz, Oskarovci Maheršala Ali i Rami Malek, pevačica Arijana Grande.

Najtraženija žena: You Tube ima novu zvezdu, a to nije Tejlor Svift (video)

"Tajm" je zadržao politicku objektivnost pa je na listu lidera stavio Nensi Pelosi, koja je od 2011. predstavnica manjine u Predstavničkom domu Amerike, ali i američkog predsednika Donalda Trampa, neosporno uticajnu figuru na svetskoj političkoj sceni, koja je česta meta oštrih kritika Pelosijeve.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michelle Obama (@michelleobama) on Mar 8, 2019 at 8:37am PST

Među liderima je i premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern, koja je oduševila svet saosećajnošću koju je pokazala nakon što je njena zemlja pre nekoliko meseci doživela teroristički napad, papa Franja, princ Mohamed bin Zejden. Švedska tinejdžerka i aktiviskinja za zaštitu okoliša Greta Tunberg preskocila je nekoliko lestvica i na Tajmovoj listi debitovala kao lider.

Oskarovac kaže da (ne)liče: Upoznajte brata blizanca Ramija Maleka (foto/video)

U kategoriji ikona našla se Tejlor Svift , a u toj prestižnoj grupi našla se i bivša dama SAD i po mišljenju pojedinih prva žena predsednik u americkoj istoriji Mišel Obama, reditelj Spajk Li, novinarka Marija Resa koja se na rodnim Filipinima bori za slobodu medija i koja je zbog sukoba sa filipinskim predsednikom Rodrigom Duterteom prvobitno bila osuđena na zatvorsku kaznu od 12 godina, da bi ta kazna u februaru ove godine bila preinačena na uslovnu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga) on Feb 25, 2019 at 4:26pm PST

Lejdi Gaga i Bredli Kuper: Najemotivniji trenutak o kome priča ceo svet (foto/video)

Ikona je i Ledi Gaga, dobitnica Zlatnog globusa za numeru "Shallow" iz filma "Zvezda je rođena", a koja je nakon brojnih uspeha i revolucije koju je izvela na svetskoj muzičkoj sceni, ove godine dobila najznacajnija priznanja u karijeri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tiger Woods (@tigerwoods) on Dec 5, 2018 at 11:06am PST

Titani sa najvećim uticajem su egipastki fudbaler Mohamed Salah, mejk ap umetnica Pet Mekgrat, poverenica EU za pravosude, prava potrošača i rodnu ravnopravnost Vera Jourova, golferska legenda Tajger Vuds, americki producent Rajan Marfi, američka TV i kulinarska zvezda i najbolja prijateljica Opre Vinfri Gejl King, Dženifer Hajman, vlasnica kompanije “Rent the runway”.