Svečano obeležena poslednja klapa serije "Nemanjići - Rađanje kraljevine“ (foto)

Autor:

13.08.2017 11:17

Foto:

Foto:



Pala je poslednja klapa i posle 100 radnih dana završeno je snimanje serije „Nemanjići – Rađanje kraljevine“ po scenariju Gordana Mihića i režiji Marka Marinkovića.

Snimala se u Vojnom lovištu u Dobanovcima komanda Stefana Nemanje za napad.

Poslednja klapa istorijsko-dramsko igrane serije svečano je obeležena, a proslavi je prisustvovala brojna glumačka, produkciona i ekipa saradnika ovog velikog projekta u produkciji RTS-a, koja nije krila zadovoljstvo što čini deo jedinstvenog istorijskog projekta.

- Mislim da je serija o Nemanjićima događaj sam po sebi. Konačno posle decenija se neko setio da napravi seriju na tako značajnu temu - izjavio je glumac Predrag Bjelac.

 

Glumica Dubravka Mijatović sa nestrpljenjem čeka da vidi kako će serija izgledati, jer, kako kaže, ima sve uslove da bude dobra.

Prvi čovek RT-a Dragan Bujošević i reditelj Marko Marinković zahvalili su se svima koji su pomogli snimanje serije Nemanjići - Rađanje kraljevine.

- Ogromna ekipa je radila vrlo predano, vrlo odgovorno sa mnogo ljubavi i energije i mi smo im na tome beskrajno zahvalni. Zahvaljujem se i svim onim ljudima koji su nam pomogli na hiljadu načina, koji su nam ustupali lokacije na kojima smo snimali - istakao je generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević.

Prema rečima reditelja Marka Marinkovića, rezultat je jedan veliki kolaž melodramskih trenutaka.

- Imamo najbitnije istorijske trenutke našeg naroda, a, opet, ispričane savremenim jezikom - naglasio je Marinković.

Serija "Nemanjići - Rađanje kraljevine"  na programu RTS-a premijerno će biti prikazana krajem godine.

Maja Gašić

Autor