Suze za kraj: Rodžer Federer svojio 20. grend slem titulu (foto)

Autor:

28.01.2018 13:08

Foto:

Foto:



Švajcarski teniser Rodžer Federer osvojio je titulu na Australijan openu, pošto je u finalu odigranom u Melburnu bio bolji od hrvatskog igrača Marina Čilića sa 3:2 u setovima (6:2, 6:7, 6:3, 3:6 i 6:4).

Finale Australijan opena: Mirka Federer zabrinuta za supruga (foto)

Ovo je asu iz zemlje satova i čokolade ukupno 20 grend slem titula, po čemu je ubljdivo najbilji u istoriji belog sporta, a ukupno šesta na najmlađem kontinentu.

Finale "Ozi opena" bilo je dobro i kvalitetno, gde je Federer diktirao ritam a Čilić se maestralno vraćao u meč nekoliko puta.

Prvi set Rodžer je osvojio lako i ubedljivo za svega 26 minuta, prepustivši Čiliću dva gema.

Drugi deo igre doneo je znatno ravnopravniju i neizvesniju borbu, koja je rezultirala igranjem taj-brejka, u kojem je spretniji i koncentrisaniji bio Čilić za 1:1.

Međutim, treći set ponovo pripada "Fedeksu", kojem je za osvajanje istog bio dovoljan jedan brejk u šestom gemu - 6:3.

Četvrti set Federer otvara brejkom. I kada se na 3:1 činilo da Federer sigurnom trijumfu, Čilić veže pet poena, osvaja set sa 6:3 i uvodi meč u peti set.

Објава коју дели Faridul Fahim (@faridulfahim) дана 28. Јан 2018. у 3:45 PST


I onda Čilić na stratu seta odluke propušta šanse za brejk, ali ne i Federer, koji dolazi do 3:0, kasnije osvaja set sa 6:1. za slavlje na prvom gren slem turniru u sezoni.

Čilić će se od ponedeljka naći na trećem mestu ATP liste.

Po osvojenom poslednjem poenu, 36-godišnjem Federeru su zasuzle oči, ali prilikom uručivanja troferja nije mogao da obuzda suze...

Maja Gašić

Autor