Sudar titana: Bijonse protiv Adel u trci za nagradu Gremi


U Los Anđelesu će večeras biti dodeljena prestižna američka muzička nagrada Gremi, a ove godine favoriti su dve muzičke dive – Bijonse i Adel.

Bijonse (35), koja ima najviše nominacija, ukupno devet, prvi put će se pojaviti u javnosti od kada je rekla da je u drugom stanju i da nosi blizance, prenosi Beta.

Zaslužno: Omaž Prinsu i Džordžu Majklu na 59. dodeli Gremija

Pevačica koja je osvojila 20 Gremija do sada ali nikada u glavnim kategorijama, kao što su za najbolji album ili disk godine. Njena glavna rivalka je britanska pevačica Adel, čiji je album “25” najprodavaniji album u poslednjih deset godina.

U konkurenciji za Gremi nalaze se i kanadski reper Drejk i mladi Džastin Biber. Američki mediji su preneli da se na ceremoniji dodele očekuje i politička reakcija umetnika u svetlu velikih ideoloških pogleda u SAD.

Emina Jahović pred dodelu Gremija: Uzbuđena sam, ali još ne znam šta ću obući

Bijonse, Adel i Drejk su otvoreno kritikovali američkog predsednika Donalda Trampa zbog njegovog stava o imigrantima. Lejdi Gaga i Kejti Peri, koje će takođe biti na svečanosti, podržavale su Trampovu političku protivnicu Hilari Klinton.

Gremi, ustanovljen 1959. godine, godišnja je nagrada za izuzetne doprinose u muzici i diskografiji, koju dodeljuje američka Akademija za diskografsku umetnost i nauku (NARAS).

Autor: Gloria.rs
Izvor: Agencije
Foto: Guliver/Getty images
Podelite sa prijateljima:
Tagovi