Stih vredan 100.000 eura: Ovo je najskuplja pesma Marine Tucaković

Autor:

24.07.2020 11:30

Foto:

Foto:



Ovu numeru svi znaju i rado pevaju...

 

Ne postoji velika muzička zvezda kojoj Marina Tucaković nije napisala pesmu. Ona na našem estradnom nebu važi za ženu koja je više od čuvenog tekstopisca. Marina je stvorila mnoge muzičke zvezde, a usput postala prijatelj sa njima, kao i čuvar mnogih VIP tajni.

 

Pročitajte i...Marina Tucaković otvoreno o bolesti, željama i prijateljima na estradi

 

Iako su se mnogi verovatno pitali koja je pesma, u moru čuvenih hitova, najbolje prošla kod publike i Marini donela najveći priliv zarade, ta informacija nije bila poznata javnosti. Ipak, naša poznata pevačica Neda Ukraden  je u emisiji "Glamur" podelila ovu informaciju sa medijima.

U pitanju je čuvena pesma pomenute estradne zvezde pod nazivom "Zora je", a kako Neda navodi, Marina je ovoj numeri dodala samo jedan stih i na taj način zaradila više od 100.000 evra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Neda Ukraden (@neda.ukraden) on Jul 21, 2020 at 10:53am PDT

- Pesmu mi je napisao pokojni Đorđe Novković i nas dvoje smo se nekoliko puta posvađali oko samog naslova pesme. Prvo smo je nazvali 'Jovane, zora je', pa 'Milane, zora je'. Poslednja i konačna verzija je 'Zora je'. Na kraju sam pozvala Marinu Tucaković koja je napisala samo jedan stih, a to je: 'Suza je iz oka kanula'. Njoj je taj stih doneo više od 100 hiljada evra - rekla je Neda u emisiji i tako šokirala javnost.

Ipak, Marina se svojevremeno oglasila povodom ove Nedine izjave:

- Svašta! To što Neda priča je čista laž. Naravno da sam ja napisala pesmu. Ona je prevedena na više jezika i to su bila vremena kad su honorari bili veoma unosni. Što se teksta tiče, stojim iza toga što sam napisala, a Nedi je ta pesma prodala kasetu u rekordnom tiražu - navela je Tucakovićeva, a preneo "Kurir".

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marina Tucaković (@marina.tucakovic) on Sep 27, 2019 at 7:23am PDT

Podsetimo, Marini Tucaković je dijagnostifikovan kancer, a ona ovu bitku vodi kao pravi borac. U teškim danima su joj pored sina Laće, s kojim se udružila zarad pisanja tekstova za novi album Ane Nikolić, podršku pružile i poznate ličnosti sa naše estrade.

 

Pročitajte i...“Žena borac” Marina Tucaković se nikad ne predaje: Prepustiš se doktorima i sudbini i, naravno, ne razmišljaš o smrti

 

–To je ljudski. Toliko je ljudi bilo uz mene, nudili su mi pomoć i oni s kojima se družim, i oni s kojima sam samo radila. Sećam se da sam Amadeus bendu napisala samo jednu pesmu, ali kad sam bila u bolnici, neko od njih je došao i doneo mi veliki buket cveća. Boki 13 je i dan-danas uz mene, Ceca, Jeca, Čola, Željko Mitrović, Željko Samardžić… Ma svi! – rekla je Marina tada.

 

goran.anicic

Autor