Stana Katić: Lepota zapisana u slovenskim genima (foto)


Kanadska glumica Stana Katić koju je naša publika zavolela u ulozi detektivke Kejt Beket u krimi seriji “Kasl”, poreklom je iz Dalmacije, a ova zvezda redovno ističe svoje slovensko poreklo.

Stana Katić ponosna na svoje slovensko poreklo: Balkan ima burnu istoriju i zaslužuje malo mira

Redovno je angažovana na društvenim mrežama gde neretko objavljuje fotogrtrafije sa svojim proputovanja, a kako je korenu “vuku”, često obilazi i Balkan.

Da joj je poreklo važno, govori i činjenica da se udala sa “zemljaka”, odnosno dugogodišnjeg dečka Krisa Brkljača koji je iz Dalmacije.

Tako je Stana nedavno na Instagramu objavila i  fotografije koje jasno otkrivaju od koga je glumica nasledila lepotu.

Sa slika se smeše njene bake Stana i Manda iz mlađih dana. Naravno, po prvoj baki na koju i liči, Katićeva je i dobila ime, a pored porodične tradicije, postoji i dalmatinsko verovanje po kome baš ime Stana štiti decu od zla.

– Sličnost je očigledna, oči… Izgledate isto! Predivni slovenski geni – samo su neki od komentara ispod fotografije.


Zvezda serije “Kasl” je svojevremeno izjavila da je domovinu svojih roditelja, inače hrvatskih Srba, prvi put posetila kad joj je bilo pet godina, kao i da uvek rado dođe u Dalmaciju.

– Odlasci u Dalmaciju su najlepši trenuci u mom životu. Jako mi je bliska dalmatinska kuhinja. Od mame sam naučila da kuvam bakalar i blitvu, i da pečem domaći hleb… – izjavila je svojevremeno glumica, koja se između ostalog zalaže i za očuvanje ćiriličnog pisma.

Autor: Gloria.rs/M.G.
Foto: Guliver/Getty images, Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi