Srećan rođendan: Penelope Kruz danas puni 43, a evo kako se zahvalila fanovima na čestitkama (video)

Autor:

28.04.2017 18:00

Foto:

Foto:



Jedna od najatraktivnijih španskih glumica koje se mogu pohvaliti međunarodnom karijerom - Penelope Kruz danas puni 43 godine!

Glumica koju su proslavili filmovi "Zlatno doba" Fernanda Truebe i "Šunka, šunka" Bigasa Lune, u kojem je igrala pored svog sadašnjeg supruga Havijera Bardema, iz simpatičnog devojčeta prerasla je u pravu lepoticu.

Penelope Kruz: 10 najboljih izdanja španske vile

U ranoj mladosti se bavila baletom, kao i njena sestra Monika, da bi se sa 15 godina definitvno opredelila za glumu. Da nije pogrešila, svedoči i Oskar koga je dobila 2008. za ulogu u filmu Vudija Alena "Ljubav u Barseloni". Ujedno, ovo je prva nagrada Američke akademije koja je uručena jednoj španskoj glumici.

A post shared by Film_Italia ? (@film_italia) on Apr 28, 2017 at 3:58am PDT


Penelope je u srećnom braku sa kolegom glumcem Havijerom Bardemom, koji je takođe slavan van granica svoje rodne Španije. I on je, kao i Penelope, nagrađen Oskarom i to za ulogu u filmu braće Koen "Nema zemlje za starce". Zanimljivo je da se par upoznao kada je glumica imala svega 18 godina na setu filma "Šunka, šunka" gde su snimili nekoliko vrućih scena.

Međutim, njihova romansa je započela tek 15 godina kasnije - 2007. Par se venčao 2010, a godinu dana kasnije su dobili sina Lea. Nakon dve godine, 2013, stigla je i ćerkica Luna.

Pre udaje za Bardema, šanska lepotica se zabavljala sa Tomom Kruzom i Metjuom Mekonahijem, sa kojima je glumila u filmovima "Vanila Sky", odnosno "Sahara".

A post shared by MovieDigger (@moviedigger) on Apr 28, 2017 at 2:24am PDT


Osim glume, bavi se i dizajniranjem nakita i torbi za jednu japansku modnu kuću, a bila je zaštitno lice komapnija "Loreal" i "Mango" (zajedno sa sesetrom Monikom).


Godinama se bavi humanitarnim radom. Volontirala je u Ugandi i Indiji, gde je osnovala fondaciju za podršku nezbrinutim devojkama.

Nekoliko godina je na različitim sajtovima birana za najlepšu ženu sveta!

A post shared by Débora Teach (@debora.teach) on Apr 28, 2017 at 6:28am PDT


Lepoj glumici su fanovi širom sveta čestitali divan dan, a pogledajte kako im se ona zahvalila...

Thank you so much for the birthday wishes!!! Gracias por las felicitaciones y por tanto cariño! ❤️️

A post shared by Penélope Cruz (@penelopecruzoficial) on Apr 28, 2017 at 5:56am PDT

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading