Srećan rođendan, legendo! Mik Džeger danas puni 74

Autor:

26.07.2017 13:20

Foto:

Foto:



Mik Džeger, legenda rokenrola i pevač jedne od najuspešnijih i najdugovečnijih rok grupa na svetu "Rolingstonsi", danas slavi 74. rođendan.

Pevač izvanrednog vokala i zarazne energije i u osmoj deceniji od svakog nastupa napravi spektakl. Srpska publika je u to imala prilike da se uveri 2007. godine na koncertu u Ušću.

O njegovom burnom živoru mogli bi se napisati tomovi knjiga, a njegov kolega iz benda Kit Ričards ga je u svojim memoarima opisao kao "izuzetno inteligentnog, upornog i lukavog, kontrol-frika koji je još od osamdesetih nepodnoišljiv"!

Neobična igra sudbine: Mik Džeger o tome kako je 1967. izbegao zatvor

Roker, čije je pravo ime ser (titula koju je dobio od kraljice Elizabete) Majkl Filip "Mik" Džeger, imao je buran ljubavni život, a nedavno je postao otac po osmi put. Njegova devojka, američka balerina Melani Hamrik rodila mu je sina, ali i tu je kontroverzni roker imao jedan uslov. Sin će biti materijalno obezbeđen do kraja života, pod uslovom da se Melani pomiri s tim da njih dvoje neće živeti zajedno.

Tokom svog života, Džeger je otvoreno pričao o konzumiranju droge, govorilo se da je imao seks sa više od 4.000 žena, a o njegovom i Bouvijem homoseksualnom izletu se dosta pisalo. Otac je osmoro dece koje je dobio sa pet dama-  Maršom Hant, Bjankom Džeger, Džeri Hol, Lusijanom Himenez Morad i Melani Hamrik i ima petoro unučadi.

A post shared by Mick Jagger (@mickjagger) on Jul 19, 2017 at 10:13am PDT

Zanosna Džeri Hol: Zbog nje su zaratili Džeger i Brajan Feri, a evo kako danas izgleda (foto)

A post shared by Mick Jagger (@mickjagger) on Jul 11, 2017 at 12:09pm PDT

Ipak, 74. rođendan nije dočekao u stilu popularne fraze "seks, droga i rokenrol", jer se u međuvremenu okrenuo zdravom životu. Vozi bicikl, pliva, redovno vežba jogu i pilates.

A post shared by Mick Jagger (@mickjagger) on Jun 11, 2016 at 7:31am PDT

Žestoki 70-godišnjaci: Kit Ričards najavio novi album “Stonsa”

Ovih dana su čuveni "Stonsi" koji su nastali 1962. godine i na muzičkoj sceni su bezmalo šest decenija, objavili da uskoro počinju sa snimanjem novog albuma. V remešni rokeri ne znaju za godine, što njihov frontmen očigledno potvrđuje!

Maja Gašić

Autor