Srdan Golubović i Jelena Mitrović: Bračni život kao na filmskoj traci

Autor:

22.12.2016 12:35

Foto:

Foto:



Život kinematografskog para reditelja Srdana Golubovića i producentkinje Jelena Mitrović izgleda kao na traci, onoj filmskoj u kome se brzo smenjuju kadrovi.

Čim je priveo kraju Festival autorskog filma kao predsednik njegovog saveta, Srdan Golubović se bacio na svoje novo ostvarenje "Otac", u kojem se bavi narušenim dostojanstvom običnog čoveka.

Za to vreme njegova supruga Jelena Mitrović kao producent filma po Evropi i regionu pokušava da obezbedi sredstva i za njega i za još nekoliko domaćih projekata.

U međuvremenu oboje predaju na Fakultetu dramskih umetnosti, a svaki slobodan trenutak provode uživajući sa sinom Balšom, u druženju sa prijateljima po ušuškanim beogradskim kafićima, u omiljenim serijama, filmovima, knjigama…

I pored toliko poslova, a uz to su oboje predvači na Fakultetu dramskih umetnosti opet uspevaju da nađu vremena jedno za drugo, a Jelena objašnjava i kako.

- Razgovarali smo Srdan i ja pre neko veče kako ne znamo kako ćemo da postignemo sve, a opet hoćemo. Nismo od onih roditelja koji nekom uvale dete nego, baš naprotiv, volimo da budemo sa Balšom. Nekada imaš osećaj da si istrošen, ali je velika prednost što oboje volimo to što radimo. Ja volim svoj posao i nisam nesrećna, pa ne prenosim to ni na svog sina. Evo sad kada sam bila sa ACE van Beograda, to je bilo najduže što sam bila razdvojena od svog deteta i trudim se da, kad se vratim, napravim tu ravnotežu, da budem sa njim što više, da mu posvetim svu pažnju i vreme nauštrb slobodnog vremena koje bi trebalo da imam za sebe. Ja nemam vremena da odem na trening, jednostavno, moje slobodno vreme je ograničeno i ja ga žrtvujem da bih bila što više sa svojim detetom. A i to što si pomenula da oboje radimo na fakultetu, taj posao je negde jako lep i meni prija ta razmena energije sa studentima, nekako me puni dobrom energijom - rekla je Jelena u razgovoru za Magazin 42.

Jelena i Srdan se poznaju gotovo pa savršeno.

- Bojim se da znam Jelenu bolje nego sebe, koliko smo dugo zajedno. Mislim da je intuitivna i hrabra da prati tu svoju intuitivnost i to je osobina koju najviše cenim. Dosta je impulsivna i tako doživljava svet oko sebe, i jako uporna u ostvarivanju svojih ciljeva i želja - rekao je Srdan, na šta je Jelena uzvratila:

- Hoćeš da kažeš tvrdoglava? Srdan je talentovan, što sebi nikako ne priznaje, i nesiguran je kao i svaki umetnik. Principijelan je. Sviđa mi se što ima svoje ja, ima svoj integritet.

Komentari. (0)

Loading