Srđan Gojković Gile: Željkove obrade su baš slatke

Autor:

09.12.2016 17:30

Foto:

Foto:



Željko Joksimović je nedavno obradio neke od jugoslovenskih pop rok klasika, a među njima i "Ja sam težak kao konj" Električnog orgazma.

Spoj pank-roka i Željkovog glasa u džez obradi izazvao je oštre polemike.

Neki su bili oduševljeni, a neki naprotiv smatrali su da ne treba mešati babe i žabe.

Polemika je otišla toliko daleko da se oglasio i Srđan Gojković Gile, pevač i frontmen legendarnog Orgazma.

- Kada me je zvao, prvo mi je bilo čudno... Kada mi je pustio da čujem šta je napravio, bilo mi je zanimljivo - rekao je Gile za Blic i nastavio:

- Željko me zvao na koncert, ali sam imao neki intervju o Bobu Dilanu na Radio Beogradu, tako da nisam mogao da odem, ali otišao bih da sam bio slobodan. Nikad se ranije nismo sreli ni upoznali pošto se bavimo različitim vrstama muzike. Kada me je zvao, prvo mi je bilo čudno da me zove, a onda mi je objasnio da ima plan sa Big bendom da napravi nešto i kada mi je to pustio, bilo mi je zanimljivo i dao sam mu dozvolu da to uradi. Onda su se svi osetili pozvani da brane "Ja sam težak kao konj”, što je bilo jako interesantno. Bilo mi je jasno da će se nekim ljudima dopasti, a nekima neće, ali nisam očekivao da će to postati glavna tema na društvenim mrežama i po medijima. Meni je to bilo slatko, tako da sam mu ja dao odobrenje da to uradi - zaključio je Gile, a vi preslušajte obe verzije pa recite.

Sam Joksimović je pomenuti album nazvao "Dva sveta", a ideja je bila da spoji ova dva nepomirljiva muzička pravca u jedan, i sve to uradio je u džez aranžmanu.

Komentari. (0)

Loading