Snežana Savić: Ja sam radoholik, tako odagnavam loše misli i oporavljam se od stresa

Autor:

23.03.2017 16:50

Foto:

Foto:



Snežana Savić mogla je u životu da bira različite puteve, jer joj je, ističe, Bog podario mnogo talenata. Ipak, glumu je zavolela kroz imitacije, oponašanje drugih, kroz kako kaže, cirkusijadu koja je ispunjavala. Imponovalo joj je kada izmami smeh u svom okruženju i dobije aplauz, te je tako i poverovala da je rođena baš za scenu.

Glumačko umeće pokazala je u raznim rolama, ali najveću pažnju publike privukla je kao Nina Andrejević u “Boljem životu” i Malina Vojvodić u “Srećnim ljudima”.

Snežana Savić podržala Jelisavetine seksi scene: Za glumce ne postoji stid

Iako je nedavno proslavila 40 godina karijere, nije se, tvrdi, još uvek umorila.

- Mislim da je rad nešto najlepše što je čoveku dato. Radeći, on odagnava loše misli, oporavlja se od stresa, stvara nešto, obezbeđuje sredstva život. Ja sam radoholik, i što sam starija sve mi je jasnija ona Čehovljeva rečenica: “Raditi, treba raditi”. S obzirom na profesiju kojom se bavim, ne znam ni šta bih bez katarze koju gluma pruža i osećaja nirvane nakon svake predstave - rekla je glumica za magazin "Gloria".

A da li joj je kada se osvrne iza sebe veći izazov bila pevačka ili karijera glumice, Savićeva je svojevremeno rekla:

Danica Maksimović: Često sam bila ispred vremena i mnogi me zbog toga nisu razumeli

Imam mnogo darova, ali sam i veoma lenja. Ponašala sam se nonšalantno prema svojim talentima. Znate, kad neko dobije mnogo toga, onda to i manje ceni, ne trudi se. To vam je kao kad ste na gozbi na kojoj ima svega u izobilju, pa vam onda ni kavijar ništa ne znači. Valjda se takvo ponašanje i pripisuje mladosti. Dobijete sve, pa to ne umete da cenite, nego mislite da će celog života biti tako. I kad me pitaju da li bih nešto promenila i uradila drugačije, uvek kažem da bih. U psihologiji postoji mišljenje da ljudi koji su kategorični nisu pametni. Šta znači ne menjati svoje mišljenje? Naprotiv, dosta toga bih promenila, jer mislim da sam sa zrelošću mnogo toga naučila. Ne bih napravila iste greške… i kajem se zbog mnogo čega što nisam uradila.

Komentari. (0)

Loading