Slučaj Serene Vilijams podelio javnost: Šta Nole misli o incidentu sa ženskog finala US Opena

Autor:

10.09.2018 21:20

Foto:

Foto:



Najbolji srpski teniser Novak Đoković smatra da sudija Karlos Ramos nije trebalo da kazni Serenu Vilijams u finalu US Opena, već da je morao da sagleda kompletnu situaciju i uzme u obzir povećane emocije Amerikanke. Đoković nije želeo da se upušta u polemiku oko navoda da se različiti standardi primenjuju za muškarce u odnosu na žene.

Serena Vilijams optužila teniskog sudiju za seksizam: Nastaviću da se borim za ženska prava

- Mislim da sudija nije morao da ide sa Serenom do krajnjih granica, pogotovo što je finale grend slema. Postoji debata, ali mislim da je taj detalj promenio tok meča i da je bio nepotreban. Emocije su normalna stvar i izražene su kada se borite za titulu na grend slemu - rekao je Đoković, a prenosi USA Today.

Posle pehara nosili tanjire: Đoković i Osaka “zasladili” dan putnicima u metrou (video)

Vilijamsova je posle kazne zbog "koučinga" sudiji Ramosu rekla da je "lopov", posle čega joj je oduzet i gem, što je bio jedan od prelomnih trenutaka meča.

Kraljevski pozdrav: Novak Đoković i Džerard Batler još jednom proslavili pobedu (foto/video)

- Volim Serenu, saosećam sa njom. Teško je i sudiji da sa stolice vidi sve. Svi su bili u nezgodnoj situaciji, bilo je  mnogo emocija, Serena je plakala, kao i Naomi. Bilo je baš teško - istakao je srpski as.

Jelena Đoković i Ana Vintur: Veseli susret dama od stila (foto)

Đoković nije želeo da se upušta u polemiku oko navoda da se različiti standardi primenjuju za muškarce u odnosu na žene.

“Bilo je ovo neverovatno veče”: Maestralni Novak Đoković treći put osvojio US Open

- Serena inspiriše sve, posvećena je sportu... Ipak, kao što je rekla, Osaka zaslužuje da ima svoj trenutak - zaključio je Novak.

Maja Gašić

Autor