Sloboda Mićalović zablistala u Veneciji

Autor:

09.09.2016 19:37

Foto:

Foto:



Srpska glumica je jednostavnošću i prirodnom lepotom plenila na filmskom festivalu u  Veneciji.

Mnogi sui sa nestrpljenem čekali da videi kakvu će toaletu za premijeru filma "Na mlečnom putu" Emira Kustirice, obući Sloboda Mićalović.  Bez suvišne šminke, u dugoj ljubičastoj haljini, talentovana glumica je zablistala na crvenoj tepihu.

Glumica je zbog tajnstvenog osmeha osvojila sve simpatije stranih medija a jasno je da je uživala u društvu jedne od najlepših žena sveta, Monike Beluči sa kojom glumi u filmu kome je pripala čast da zatvori takmičarski deo Mostre.

Film "Na mlečnom putu" jedan je od kandidata za Zlatnog lava. To je priča o ratu i ljubavi, a rađena je prema Kusturičinoj pripoveci "U zmijskom zagrljaju", objavljenoj u knjizi "Sto jada".

Pored samog Kusturice, Monike Beluči i Slobode Mićalović, u ostalim rolama pojavljuju se i Miki Manojlović, Sergej Trifunović, Zoran Cijanović...

Tokom 11 dana festivala biće prikazano 57 filmova u tri zvanična programa, a u trci za Zlatnog lava nadmetaće se 20 ostvarenja. Među pretendentima na ovu prestižnu nagradu su poznati autori poput Končalovskog, Malika, Ozona, Vendersa, Vilneva, kao i naš Kusturica. A ko će osvojiti Zlatnog lava, saznaće se u subotu, kada je zakazana dodela nagrada.

Komentari. (0)

Loading