Sloboda Mićalović: Simkina snaga je u trpljenju, neizgovorenim rečenicama, čekanju i žrtvovanju

Gledaoci, čak i oni koji su čitali “Korene“, čuveni roman Dobrice Ćosića, sa nestrpljenjem očekuju rasplet složenih odnosa i sudbina u kući Aćima Katića. Rađeni po scenariju Đorđa Milosavljevića u režiji Ivana Živkovića “Koreni“ su stigli do poslednje epizode, koja će biti emitovana večeras. Ulogu Simke, prema brojnim ocenama, sjajno je iznela Sloboda Mićalović.

 


Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Žarko Laušević (@zarkolauseviclaus) дана

Goran Šušljik: Kako je Laušević zamenio Berčeka u “Korenima”

Jako sam srećna i drago mi je da sam uspela da iznesem to što je Dobrica Ćosić napisao. Ono što je meni bilo kao glumici važno, da Simku ne predstavim kao bespomoćnu, ženu ucveljenu, depresivnu, tužnu, zarobljenu sa tim svojim velikim problemom i nadasve lošim životom. Važno mi je bilo da bude žena od krvi i mesa, zna da je u problemu, ali se bori. Možda je to nama današnjim ženama teško da zamislimo, ali u to vreme da odete iz kuće, da budete proterani, da kažu da ste nerotkinja i da vas zbog toga oteraju… Smatram da je njena snaga u trpljenju, neizgovorenim rečenicama, pauzama, čekanju, pa na kraju i žrtvovanju – rekla je Sloboda za RTS.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sloboda Mićalović Ćetković (@sloboda.micalovic.fp) дана

Sloboda Boba Mićalović: U društvu mojih muškaraca (foto)

Iako je poznata radnja romana zanimljivo je sa kakvim nestrpljenjem gledaoci očekuju tu poslednju epizodu, u kojoj će vaša sudbina izazvati mnogo suza.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Veroljub Jeftić (@veroljubjeftic) дана

Sloboda Mićalović i Milena Vasić: Savršen provod uz Branka Kockicu (foto)

Da, biće suza. Ljudi me zaustavljaju po ulici i pitaju ko će biti obešen, kako se završava, kao da smo napravili kriminalističku ili triler seriju. Vrlo su nestrpljivi.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели filmitv.rs (@filmitv.rs) дана

Simka – heroina našeg vremena: Sloboda Mićalović o seriji “Koreni”, srpskoj ženi, raspadu porodice i herojstvu

Sa kakvim osećanjem dočekujete poslednju epizodu Korena?

Mirna, spokojna i vrlo ponosna završavam ovaj krug i poslednju epizodu Korena. Ostavljamo u amanet budućim generacijama da nešto nauče iz ovog i da budu još bolji – rekla je glumica.

Autor: Gloria.rs
Foto: ATA images/ Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi