Sloboda Mićalović i Milena Vasić: Savršen provod uz Branka Kockicu (foto)

Na sceni Pozorištanca Puž premijerno je izvedena predstava “Miladinova čarobna lampaBranka Kockice u režiji Juga Radivojevića.


Heroj našeg detinjstva: Branko Milićević Kockica otkriva šta “nije dobro za dečju dušu”

Čarobna lampa u verziji Pozorišta Puž nije A-ladinova nego je Mi-ladinova i nešto je manje čarobna od Aladinove lampe jer, kako otkriva njen idejni tvorac i pisac, poput zlatne ribice može da ispuni samo tri želje…

Branko Milićević Kockica: Zvocanje čuva brak

Ali i da okupi veliku i malu decu, sve zaljubljenike u čarobni svet bajki i pozorišta…

Milena Vasić: Ljudi su sve manje posvećeni porodici i deci

Među mnogobrojnom publikom bile su i glumice Sloboda Mićalović i Milena Vasić koje su uživale u urenebesnim dogodovštinama šarmantnih junaka…

Miladin Miladinović je pravo ime i prezime glumca koji na Puževoj sceni glumi Aladina, ali ubrzo shvata da je sudbinski određen da oslobodi duha iz vekovnog ropstva u lampi. Predstava počinje jednom davno u Bagdadu, kao poznata prastara bajka iz hiljadu i jedne noći, ali dogodi se čudo. Volšebno se pojavljuju nerealni, bajkoviti likovi. Tako nastaje predstava koja nije predstava nego stvarni događaj koji se odvijaju danas u Beogradu... – objašnjava Branko Milićević, poznatiji kao Kockica.

Simka – heroina našeg vremena: Sloboda Mićalović o seriji “Koreni”, srpskoj ženi, raspadu porodice i herojstvu

Pišući svoj novi originalni komad koji ima vrlo male veze sa starom pričom, Branko je imao na umu da predstavu nameni osnovcima, dakle, velikoj deci i zato radnja priče obiluje peripetijama i neobičnim obrtima.

Reditelj Jug Radivojević sledio je ideju pisca, ali je napravio niz akcionih scena punih gegova, trke, spoticanja, padanja i letenja, tako da predstavu s pažnjom mogu da prate i predškolci.

U predstavi igraju: Milorad Damnjanović, Uroš Jakovljević, Ivan Mihailović, Milica Janketić, Igor Damjanović, Aleksandar Vujanović, Lako Nikolić i Branko Kockica.

Autor: Gloria.rs
Foto: Jakov Simović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi