Slatko iščekivanje Nebojše i Dragane Ilić: Sve je došlo prirodno, spontano i nevezano za godine


Tim menadžer košarkaške reprezentacije Srbije Nebojša Ilić i njegova supruga Dragana s nestrpljenjem očekuju rođenje prvog deteta uvereni kako su spremni za roditeljska iskušenja, uprkos tome što su u zrelim godinama

Sve ide u prilog tome da će sportski direktor Košarkaškog kluba Crvena zvezda i tim menadžer reprezentacije Srbije Nebojša Ilić (51) biti na Svetskom prvenstvu u košarci u Kini kad njegova supruga Dragana Ilić (40) na svet bude donosila njihovo prvo dete – devojčicu. Iako će se kao roditelji ostvariti u zrelim godinama, uvereni su da im je to došlo baš onda kad je trebalo.

– Normalno je da čovek želi dete i da razmišlja o tome tokom života, ali uvek treba da se desi pravi trenutak za dobijanje potomstva – smatra Nebojša i nastavlja: – Ništa se ne može na silu. Ne volim da forsiram stvari, ionako se moramo voditi zadatim životnim okolnostima. Malo toga zavisi od nas, ali eto, Dragana i ja smo razmišljali u istom pravcu. Upoznali smo se, počeli da se zabavljamo, zavoleli se, venčali i sad čekamo bebu. Sve je dolazilo prirodno, spontano i nevezano za godine.

Vest o tome da će se u porodici Ilić roditi devojčica svi iz njihovog bliskog okruženja dočekali su sa oduševljenjem.

– Kad su čuli da mi je supruga trudna, svi u Zvezdi su bili začuđeni, a oni koji me slabije poznaju pitali su me: “Koje ti je to dete po redu?”

Jedan od omiljenih članova našeg nacionalnog tima ne želi da se raduje unapred. Veruje da će ga nalet euforije zahvatiti prvo kad mu jave da se Dragana porodila, onda i kad bude video bebu.

– Razmišljam, polako, ima vremena za radovanje, a možda i samo odlažem trenutak prevelikog uzbuđenja. Računam, sad je prošao sedmi mesec, ušli smo u osmi, veseliću se kad beba dođe na svet. Zasad se dobro držim, videćemo kako ću se ponašati uskoro.

Dragana nije ni osetila trudnoću. Uživa u otkrivanju novih stvari u vezi sa drugim stanjem i bebom uverena da je tek sad spremna da postane mama.

– Dok nisam upoznala Nebojšu, nisam razmišljala o deci. Možda to zvuči sebično, ali želela sam da se razvijam kao ličnost, da radim, obiđem svet. Oduvek sam volela decu, ali nikad nisam bila od onih što polude kad vide bebu. Naravno, tokom života nailazila sam na pritiske okoline koja mi je postavljala pitanja: Kad ćeš se udati? Ili kad ćemo dobiti unuče? U jednom trenutku takva pitanja su prestala. Nisam mogla da isplaniram kad ću da postanem majka, ali mislim da sam ostala u drugom stanju baš kad je trebalo. Sve i da sam htela drugačije, to su neke stvari veće od nas, ne može sve da se isplanira. I ranije su žene starije od 40 rađale zdrave i prave bebe, a pogotovo je to slučaj danas, kad su se pomerile starosne granice za sve. O deci nikako nisam razmišljala u svojim tridesetim godinama.

Nastavak teksta na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2
Autor: Gloria magazin/Jelena Milinčić
Foto: Dalibor Danilović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi