Simka – heroina našeg vremena: Sloboda Mićalović o seriji “Koreni”, srpskoj ženi, raspadu porodice i herojstvu


Ono što odlikuje veliku literaturu jeste što je aktuelna u svakom vremenu. Bićemo svedoci kako politika utiče i razara porodicu – kaže Sloboda Mićalović povodom početka emitovanja “Korena“ na RTS-u, dodajući da je bio veliki izazov snimiti ovakvu seriju.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sloboda (@sloboda_micalovic_boba) дана

Sloboda Mićalović sa ekipom “Korena”: Osmesi i zagrljaji za kraj (foto)

Kakvi su bili odnosi u porodici, politički sukobi, društveni položaj žena u Srbiji krajem prošlog veka, gledaoci će moći da vide u ekranizaciji romana Koreni Dobrice Ćosića, koja će biti prikazivana svake nedelje od 20 časova na Prvom programu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sloboda (@sloboda_micalovic_boba) дана

Serija “Koreni”: Sloboda Mićalović prvi put pred kamerama sa Žarkom Lauševićem

Kakav je izazov igrati junjakinju koja simbolizuje ženu u Srbiji poslednjih decenija 19. veka?

Mislim da je izazov snimiti nešto ovako. Smatram da nam je literatura koju smo uspeli da obradimo jako potrebna, da bismo se zapitali i vratili korenima – rekla je glumica u Dnevniku RTS-a.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sloboda (@sloboda_micalovic_boba) дана

Koliko ova priča korespondira sa današnjim vremenom? “Koreni“ objedinjuju više motiva – položaj žene u društvu, porodicu, političke sukobe.

Bićemo svedoci kako politika utiče i razara porodicu. Pratićemo dve priče, a moj lik pripada jednoj od njih – kući Katića. Simka, koju tumačim, za mene je zaista bila veliki izazov. Ona je prisiljena da što pre rodi. Nasuprot nečemu što treba prirodno da se desi, Simka mora to da uradi što pre ne bi li spasila tu kuću, samu sebe i lozu Katića. Simka se odlučuje na jedan vrlo radikalan potez, koji smatram vrlo mudrim i hrabrim i tu tajnu koju je kao heroj odnela u grob.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sloboda i Vojin Cetkovic ❤👫💑 (@sloboda.vojin.fp) дана

Sloboda Mićalović oduzima dah u “Korenima”: Rođena za jelek i srpsku nošnju (foto)

Koliko je odličan tekst inspirisao glumačku ekipu da dočara tu epohu i srpsko selo iz 19. veka?

Ovako dobar tekst zahteva da ima i dobru glumačku ekipu, koja će to uspeti da iznese. Svako je uradio fantastičan posao, pre svega reditelj Ivan Živković koji nas je vodio. Zanimljivo je da se priča svih nas ticala, jer je svako od nas u porodici ili bližoj okolini čuo priče kakve će gledaoci videti u Korenima. Ono što odlikuje veliku literaturu jeste što je aktuelna u svakom vremenu.

Autor: Gloria.rs
Foto: ATA-images/ Instagram
Podelite sa prijateljima:
Tagovi