"Sheki's On The Road Again": Nele Karajlić oduševio publiku u Kanadi i Americi

Autor:

03.04.2018 16:30

Foto:

Foto:



Roker Nele Karajlić vratio se na scenu izvanrednim koncertima u Torontu, Vankuveru, Čikagu i Njujorku, gde je u ispunjenim dvoranama pred raspevanom i oduševljenom publikom izvodio stare hitove "Zabranjenog pušenja".

 - Iznenađujuća je reakcija publike. Dobro što ima ljudi koji se sećaju, ali na koncertima su i neka deca koja nisu bila ni rođena kad sam to pisao i pevao. Super je ispalo što je napravljena ova turneja, baš se dobro osjećam. Sad će doći vjerovatno i novi koncerti. Videćemo... -  sumira Karajlić.

Prvi koncert na turneji 24. marta u "Phoenix Theatre" u Torontu, Karajlić je počeo sa "Javi se", raspevana publika pomogla mu je u pevanju "Ibro Dirke", a pred kraj izveo je i novu, rep verziju hita "Nedelja kad je otišo Hase".

Gost iznenađenja bio je Predrag Kovačević Kovalski, nekadašnji gitarista "Pušenja", koji sada živi u Kanadi.

Karajlić je potom, praćen "All Stars" bendom, nastupio u podjednako uzavreloj atmosferi 25. marta u ispunjenim "Venue Club" u Vankuveru, 30. marta u "Joe's Live Rosemont" u Čikagu i 31. marta u "The Cutting Room" u Njujorku, gde je raspevanu publiku obradovao i sa pesmama "Dok čekaš sabah sa šejtanom", "Sheki's On The Road Again", "Guzonjin sin", "Zenica bluz", "Fikreta", "Stanje šoka", "Tri ratna havera"...

- Moram da priznam - ove pesme nisam slušao sto godina. Pre par meseci vozim se kroz čarobnu beogradsku gužvu, odvrnem radio i krene jedna pesma 'Pušenja'. Stvarno mrak stvar. Skrećem na pumpu da natočim gorivo, al neću da izađem dok ne završi stvar. Ima dugačak solo na kraju, nisam hteo da ga prekinem. Pumpadžija mi kuca na prozor: 'Majke ti, je l' ti to sam sebe slušaš!?.' Stvar je mrak i zove se 'Bos il' hadžija' - ispričao je Karajlić publici u Vankuveru.

Maja Gašić

Autor