Serija "Vetrovi rata" ga je proslavila i uvela u svet poroka: Preminuo Džen-Majkl Vinsent

Autor:

08.03.2019 20:52

Foto:

Foto:



Američki glumac Džen-Majkl Vinsent, našoj publici poznat po ulozi Bajrona Henrija u hit seriji iz osamdesetih "Vetrovi rata", preminuo je 74. godini.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Kim Karlsson (@kimpa77) дана 10. Феб 2018. у 12:21 PST

Glumac, koji se veći deo života borio sa porocima preminuo je 10. februara od srčanog udara. Nije poznato zbog čega se za Vinsentovu smrt saznalo tek sada, ali kako prenose američki mediji, nije bilo obdukcije, a njegovo telo je kremirano.

Uloga Bajrona Henrija u seriji "Vetrovi rata" u kojoj je igrao pored legendarih glumaca Roberta Mičama i Ali Mekgrou, Džen-Majklu je donela svetsku slavu ali ga i uvela u svet poroka.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Hally McGehean (@hallymcgehean) дана 8. Мар 2019. у 10:28 PST

Veći deo života borio se sa zavisnošću od alkohola i droge. Poslednjih decenija života zdravlje mu je bilo ozbiljno narušeno, nakon udesa je imao ozbiljnu povredu kičme, a 2012. mu je zbog infekcije amputirana desna noga ispod kolena.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели john lepine (@meatjockey) дана 24. Апр 2017. у 8:37 PDT

Karijeru je započeo kasnih šezdesetih manjom ulogom u filmu "Los Banditos", a dečački izgled u kombinaciji sa sjajnim talentom predstavljao je dobitnu kombinaciju koja mu vrlo brzo obezbedila značajnije angažmane. Snimao je sa velikim imenima Holivuda poput Roka Hadsona, Džona Vejna, Lane Tarner, Džordža Hamiltona, a kasnije i sa Džinom Hekmanom, Kim Bejsinger...

Jedna od njegovih značajnijih uloga bila je u seriji "Airwolf" gde je igrao pilota Stringfelou Houka, a poslednju rolu ostvario je 2002. godine u filmu "White Boys".

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Stavros Isaias (@stavrosisaias) дана 15. Јун 2018. у 3:56 PDT

Maja Gašić

Autor