Serena Vilijams: Puno radim, trudim se, ali nisam sigurna koliko sam dobra majka

Autor:

07.08.2018 15:54

Foto:

Foto:



Serena Vilijams pre nepunih godinu postala je majka, a od osvojena 23 Gren slema, na Australijan openu je trijumfovala dok je bila trudna.

Aleksis Ohanijan o najgorem periodu u životu: Mislio sam da će Serena umreti

Dva meseca nakon porođaja zdravstveno stanje američke teniserke se ozbiljno iskomplikovalo. Dok je trudnoću iznela veoma lako, na porođaju je bilo problema, ispričala je Serena kasnije za magazin Vogue. Jake kontrakcije su usporile rad bebinog srca, te je Vilijamsovoj hitno izveden carski rez. Dan nakon porođaja teniserka se požalila na oteženo disanje, a zbog pređašnjih problemima sa zgrušavanjem krvi i pojavom trombova, lekari su zaključili da se radi o plućnoj emboliji.

Hitno joj je urađen skener koji je otkrio da ima nekoliko krvnih ugrušaka u plućima. Narednih šest dana su bili pakleni. Rana od carskog reza se otvorila i doktori su otkrili veliki hematom u abdomenu. Posle nekoliko operacija, Vilijamsova je puštena kući a narednih šest nedelja nije bila u stanju da ustane iz kreveta.

Suprug iznenadio Serenu Vilijams dirljivim bilbordima širom Palm Springsa (foto)

Svi ti novi događaji u životu slavne teniserke uticali su na njeno trenutno raspoloženje koje je odlučila da javno podeli sa svojim prijateljima i pratiocima na društvenim mrežama. U objavi koju je mama malene Aleksis Olimpije postavila na svom Instagram profilu jasno je da jedna od najboljih teniserki sveta pati od postporođajne depresije.

Ostvarila svoj veliki san: Serena Vilijams lansirala novu modnu liniju (foto/video)

-Prošla nedelja nije bila laka za mene. Nije reč samo o ličnim poteškoćama, bila sam jako uplašena. Osećala sam se kao da nisam dobra majka. Pročitala sam nekoliko tekstova u kojima piše da postporođajna depresija može da traje i do tri godine. Mislim da je komunikacija najbolje rešenje. Razgovarajući s mamom, sestrama i prijateljima shvatila sam da su ova osećanja potpuno normalna - napisala je supruga Aleksisa Ohanijana, suosnivača i vlasnika društvene mreže “Reditt” .

Ona je dala i podršku svim ostalim majkama koje se isto tako osećaju.

Osvojila ga buduća šampionka: Novak Đoković u preslatkom društvu na Rolan Garosu (foto)

-Puno radim, treniram i trudim se da budem što bolja teniserka. Iako sam sa svojom bebom svaki dan, nisam tu koliko bih želela da budem. Mnoge mame bore se s istim problemom. Bilo da ostajete u kući ili radite, traženje balansa sa decom je prava umetnost. Vi ste heroine. Htela sam da kažem da ako ste imale težak dan ili nedelju, to je u redu. I ja sam. Uvek postoji sutra - napisala je teniserka koja je u međuvremenu otkazala meč na Rodžer kupu u Kanadi.